Home

Kameran kenno

Kuvien hallinnoinnin teen mieluusti itse käsin niin en ole sitten liimattuna siihen yhteen softaan joka näyttää kuvat siistissä järjestyksessä itse ohjelmassa, ja todennäköisesti ovat sitten levyllä ihan missä sattuu niin ettei mikään muu ohjelma niitä kaikkia kuvia tule koskaan löytämään. Nimimerkillä joskus jotain hallinnointi ohjelmaa kokeillut ja korjaillut jälkiä sitten kauan aikaa..Haluaisin ottaa videokuvaa Canon EOS 600D:llä, mutta kamera lopettaa kuvaamisen automaattisesti muutaman sekuntin kuluttua, ellei kameraa pidä liikkeessä. Mitä pitää tehdä, että saan kuvattua videota kameran ollessa paikallaan?Lintukuvauksen käsikirjassa suositellaan aloittelevalle kuvaajalle edullisena vaihtoehtona 300mm f/4 tai 400 mm f/5.6, tuo 300-millinen vastaa 1,6-kertaisella kennokertoimella 480-millistä ja ”alkaa suurennussuhteeltaan jo sopia varsin hyvin lintukuvaukseen”. Tuo budjettivaihtoehtokin maksaa sitten sen 1300 euroa. Sinänsä tuo tuplakitin 55-250mm on melkein siellä päin, mutta ei taida ihan riittää polttoväliltään tai valovoimaltaan.

Uusi kenno kamera. - YouTub

Takanäyttö on merkittävästi parempi ja sen avulla voi myös kuvata. Isompi takanäyttö tarkoittaa enemmän onnistuneita kuvia, moni huono otos näyttää 350D:n pienellä ja kehnolla näytöllä hyvältä. 1200D:n isommasta näytöstä huomaa paremmin, että kuva ei onnistunut.Diille ja Ilonalle molemmille suosittelisin 650D:tä tai 700D:tä (näiden kahden väliltä valitkaa se, josta löydätte paremman diilin). Jos ihan tosissaan haluatte panostaa kameraan, 70D on hyvä valinta myös, mutta itse pistäisin ylimääräiset rahat ennemmin hyviin objektiiveihin. Runkoja tulee ja menee, ja ne vanhenevat nopeammin ja kaipaavat päivitystä. Laadukas objektiivi kestää aikaa ja pitää arvonsa, hyvällä objektiivilla kuvaa helposti 20 vuotta. Siinä ajassa runko on jo varmasti mennyt vaihtoon.

Objektiiveina olen käyttänyt Canonin 18-200 F/3.5-5.6 ja Tamronin 17-50 F/2.8 Raw-kuvausta en ole valitettavasti harrastanut. Täysikennoisen kameran hankkiminen mietityttää myös sen vuoksi, että objektiivit menisivät vaihtoon. Mutta paraneeko kuvan laatu oleellisesti, jos en siirry 50D:stä täysikennoiseen?Taitaapa olla, 550D:ssä kääntyvää näyttöä ei vielä ollut, eikä taida olla 1100D:ssäkään.Oma kuvauskalusto lähti pitkäkyntisten matkaan ja nyt pitäisi uutta hankkia. Olisiko Mikko sulla ehdotuksia uuteen kokoonpanoon? Budjettia olisi 2500-3000e jolla pitäisi saada canonin runko, laajakulma ja hyvä putki yleiskäyttöön. Kannattaako tälläisellä budjetilla miettiä full frame runkoa, esim 6D?Anna, kumpikaan ei yksinään riitä ainoaksi objektiiviksi. Jos kaverina on 18-55-millinen kittiobjektiivi tai muu kelpo yleisobjektiivi, nuo käyvät pitkän kantaman teleobjektiiveiksi. Suurta eroa noilla ei ole, Canonilla kuvaa vähän kauempana olevia asioita, mutta sinänsä on aika sama, kumman valitset.

3-kenno kameran hankinta

 1. Olisiko sinulla vinkkiä tähän pohdintaan? Kumpaa näistä asetuksista kannattaisi käyttää vai onko mentävä ihan vaan kokeilemalla tilanteen mukaan?
 2. Kiitoksia rohkaisusta:) Videokuvaus ei ole pääasia joten alan kallistumaan 7d:n puoleen jo pelkästään painon ja suojauksen takia.
 3. en on ihan hauska harrastus – kyllähän niitä

Video: Digikamerat - Kameraliike

Kameran hoit

Canonin järjestelmäkamerat: ostajan opas Mikko Saar

Hugo, sulla on nyt vähän ristiriitaiset tarpeet: haluat ostaa hyviä objektiiveja, mutta budjettisi on murto-osa siitä, mitä hyvien objektiivien ostamiseen tarvitaan.Jari, en ole Stylusta kokeillut, mutta vaikka se OM-D-kameran tekniikkaa sisältääkin, siinä on pieni pokkarikokoinen kenno. Matti Sulanto kehuu hyväksi superzoomiksi.Käytettyjen mallien hinnoista en sano mitään, tutkaile vaikka Huuto.netistä toteutuneita kauppoja.Hei. Olen hankkimassa ensimmäistä järkkäriä. Vaihtoehtoina canon 600d, 650d tai jokin laadukas mikrojärkkäri, mm suosittelemasi Olympus pen lite e-pl5 kiinnostaa. Kuvaan eniten liikkuvia ja leikkiviä lapsiani. Silloin tällöin otan ,myös videopätkää, mutta se ei ole pääroolissa. Hinta tietenkin ratkaisee. En tule tarvitsemaan erikoisuuksia, mutta haluan laadukkaan kameran ja ennen kaikkea opetella ottamaan sillä laadukkaita kuvia. Mikä objektiivi yllä mainittuun olympukseen olisi hyvä. Tarkoituksena olisi löytää nyt omaan tarkoitukseen paras ja edullisin paketti.

Marko, tämä voi olla tyhmä kysymys, mutta jos sulla on jo hyvä objektiivi, joka tekee kaikkea mahdollista ja olet siihen tyytyväinen, mihin tarvitset lisäobjektiiveja?käytätkö/oletko käyttänyt tamronin objektiivia? http://www.camerastore.fi/tamron-182003563-takuu-vuotta-p-901.html mitä luulet? onko tämä hyvä ?Canoneissa kolminumeroisissa 700D on riittävän uusi STM-yhteensopivaksi. Nelinumeroisista 1200D, kaksinumeroisista taitaa olla 70D. Näissä rungoissa toimivat kaikki eri tarkennusmoottorit.Tuomo, Canon 6D lienee lähinnä korvaavaa mallia. 6D tarjoaa täysikokoisen kennon, eli se on sikäli pykälää 7D:tä parempi. Pelkkä runko on noin 1700 euroa, eli tuon lasin kanssa hintaa tulee melkein 3000 euroa, joten vähän kalliimpihan se on.

Miksi joissain videokuvissa nopeasti liikkuvat esineet

Koistinen, Sigma nyt ainakin on laadukas merkki. 24-millinen ei ole croppikennolla vielä kovin laaja laajakulma, sikäli ehkä katselisin jotain laajempaa. Tuo zoomi antaa vähän joustoa, kiinteillä saa pienemmän koon, paremman valovoiman ja kenties hieman paremman kuvanlaadun, mutta toisaalta laajakuvahommissa valovoima ei ole niin kriittinen tekijä. Mikä nyt sitten sinulle on tärkeintä, sehän se ratkaisevaa on.Jos taas kaipaat nimenomaan lisää ulottuvuutta, harkitsisin jotain EF 70-200mm -millistä, f/4L on edullinen, f/2.8L ja f/4L IS sitten kalliimpia.Moi Mikko! Tarpeettomana myyn 1) Canon EOS 500D järjestelmäkamerarungon (n. 5000 napsastua kuvaa) sekä 2) Canon EF-S 18-200 mm 1:3.5-5.6 Image Stabilizer objektiivia sekä 3) Tokina 10-17 mm f3.5-4.5 DX AT-X Fisheye objektiivia. Kaikki uutena ostettu, 1 käyttäjä. Kunnot kaikissa mielestäni hyvät; ei kolhuja, tippumisia tms. Osaisitko karkeasti näkemättä heittää hinta-haarukkaa ao. myytäville tuotteille. Kiitän vastauksestasi, t. Vesa.

Terve! Minkälainen objektiivii? Olen alottelemas ilmakuvausta elikkä lennän moottoroidulla liitovarjolla ja turvallinen kuvauskorkeus noin 150m kohteina maisemat,rakennukset,riistaeläimet ym.Kuvaan tietysti ”maanpinnallakin” kamerana on canon EOS 600 D ja mukana tullut obj.efs 18-55 ja ef40mm f/2.8stm sekä tamron17-50 f 2.8 xrd. Ilmeisesti näistä objektiiveistä paras ilmakuvauksiin on tuo 40mm mutta aion hankkia kyllä vielä sopivamman kun saisin tietoa.Tuomas, oletan että tarkoitat kapeampaa syväterävyyttä? Ajanee asiansa, mutta jäähän tuo f/2.8-valovoima hieman jälkeen esimerkiksi f/1.8- tai f/1.4-objektiiveistä. En ole kokeillut, miten hyvin tuo käytännössä toimii. Jos nyt ei ihan veitsenterävää syväterävyysaluetta kaipaa, niin eiköhän tuo toimi. Käy kaupassa kokeilemassa.

Lähinnä olen kiinnostunut saako tällainen aloittelija tuolla 200€ kalliimmalla objektiivilla laadukkaampia kuvia vai riittääkö tuo halvempi malli ja sijoittaisi ennemmin säästetyt rahat vaikkapa hyvään ulkoiseen salamaan?– A2E-runko: 15–50 € – Vertikaalikahva: 10-20 € – EF 20-35mm: n. 150 € – EF 28-80mm: 30-50 € – EF 100-300mm: 30-50 € – Speedlite 430EZ: 30-40 €

Kamerat ja videokamerat: Kamera, Valokuvat - Panasonic Suom

Canon EOS M6 runko - uusi peilitön järjestelmäkamera

Kuvaan paljon muiden ratsastusta sekä hevosia ja tuo kamera onkin jo melkein 2 vuotta kiertänyt mulla tallilla. Olen miettinyt, että ostaisinko uuden kameran, vai uuden objektiivin. Tätä olen kysellyt monissa keskusteluissa ja monet sanovat, että osta mielummin uusi objektiivi. En osaa kuitenkaan yhtään etsiä mulle oikeanlaista objektiiviä, jolla saisi kuvattua maneesissakin ihan kohtalaisia kuvia ja muutenkin laatu olisi hyvä. Zoomia siinä pitäisi olla korkeintaan 300mm, mutta 250mm olisi parempi. Jos uutta kameraa ostaisin, niin olen miettinyt tuota Canon eos 700d. Tuleeko sillä parempilaatuisia kuvia, kuin tällä mun 1100d:llä tuolla mun 55-250mm objektiivillä, vai onko niiden laatu samanlainen? Tuleeko muutenkaan 700d:llä parempia kuvia tuolla mun objektiivillä, kuin 1100d:llä? Tai entä saako 700d:llä parempia kuvia maneesissa, jotka eivät heilahda niin pahasti tai laatu ole surkea? Vai onko se niin, että jos ostaisin vaikka tuon 700d:n, niin mun pitäisi ostaa myös uusi objektiivi? Onko kannattavampaa ostaa uusi objektiivi, vai vaihtaa tuo jo suht. vanha ja paljon käytetty uuteen kameraa? Toki ei tuossa mun kamerassa vielä kai mitään vikaa ole, mutta haluaisin jo paremman putken tai kameran.Arska, kaikki tuo 70-200-milliset ovat hyviä; muillakin merkeillä on vastaavia ja ne ovat laadultaan ihan vertailukelpoisia ja hinnaltaan huomattavasti Canonia halvempia.Jos haluat peruszoomin, kittiobjektiivilla pääset alkuun, mutta jos haluat panostaa enemmän, joku kiinteän 2.8-valovoiman suunnilleen vastaavan polttovälin objektiivi on kelpo valinta. Canon on kallis, mutta Sigmalta, Tamronilta ja Tokinalta löytyy edullisempia. iPhone kamera sorunu mu var? Kamera açılmıyor, kamera siyah ekran veriyor veya kamera flaşınızı çalışmıyor mu? Çözümlerimize gözatın Moi! Ostin 2008 ensimmäisen järkkärini canon eos 400d. En juurikaan ole kuvaillut ja kamera valitettavasti on unohtunut kaapin perälle. Nyt hieman taas kuvausinto palannut ja kysynkin. Voinko päivittää tuota 400d esim uudella objektiivilla vai olisko vaan parhainta ostaa kokonaan uudempi canonin versio? Siskollani on 600d ja tykkään kovasti siitä. Siinä kuvat paljon terävämpiä. En vaadi kameralta erikoisuuksia. Tykkään kuvailla ”kotistudiossani” muotokuvia.

Kenno Arkkan is creating a webcomic Patreo

Canon EOS 1200D -järjestelmäkamera Hyvä ensikamer

 1. Moi Mikko! Kiitos hyvistä ja informatiivisista sivuista! Etsin perheellemme ensimmäistä järkkäriä, ja tällainen paketti tuli vastaan: EOS 600D 18-55 + 75-300. Tarkoitus olisi harjoitella kuvaamista yhdessä lasten kanssa ja satunnaisesti kuvata videoita urheilukisoista. Olisiko tuosta paketista mihinkään? Mikähän mahtaa olla tuon teleobjektiivin laatu? En löytänyt siitä muuta tietoa kuin tuon polttovälin.
 2. Hei! Olen lueskellut sivujasi ja vertailuja kameroista. Olen miettinyt, että omaan käyttööni voisi olla canonin 700D tai nikonin 5300 verrattain kelpo kameroita, kävin niitä myös hypistelemässä enkä kummassakaan huomannut ihmeempiä haittoja/etuja käytön kannalta. Mitä mieltä sinä olet noista rungoista? Tai onko muilla merkeillä vastaavia joihin voisi tutustua? En ole mitenkään canon/nikon vannoutunut joten olen avoin muillekkin merkeille 🙂 Kiitos
 3. Kantama voisi olla hieman pidempi ja tuohon terävyyteen,olen kokeillut käyttää myös jalustaa päivänvalossa enkä silti saa riittävän terävää joka miellyttäisi.Bodjetti 500-1500 e.

Userpage of KennoArkkan -- Fur Affinity [dot] ne

Budjettini on noin 2000e ja tässä muutama settivaihtoehto Canonin tuotteista, jotka vastaavat tarpeeksi hyvin budjettiani: – Canon EOS 70D + Canon EF 20mm f/2.8 USM + Canon EF 100mm f/2 USM TAI Canon EF 85mm f/1.8 USM – Canon EOS 700D + EF 24mm f/1.4L II USM – Canon EOS 70D + EF 24mm f/1.4L II USMAura, tuo on oikein hyvä kitinkorvike: siinä on kiinteä 2.8 valovoima, kuvanvakaaja ja HSM-tarkennus.Laura, en ottaisi tuota pakettia, jos et kerran tulostintakaan tarvitse. Arvelisin, että ruokakuvauksiin kaivannet vielä hieman valovoimaisempaa lasia kuin tuo sinänsä ihan hyvä EF 40mm/2.8. Parempi vaihtoehto voisi olla EF 50mm/1.4, jossa riittää valovoimaa hämärässä kuvaamiseen.

KennoArkkan - Professional, Digital Artist DeviantAr

Sivun päivitys on lopetettu

Sunna, jos et erityisesti kaipaa sääsuojausta, 600D tarjoaa noin yleensä ottaen paremman hinta-laatusuhteen kuin 60D. 600D:tä ja 60D:tä myydään edullisesti, koska ne ovat vanhentuneita malleja, mutta ovathan nekin edelleen ihan käyttökelpoisia.Suurkiitos selkeistä neuvoista. Nyt ei ole mitään epäselvää mitä ostan itselleni joululahjaksi. Se on Canon EF 70-200mm/4L IS USM. Onneksi löysin tänne sinun sivuillesi ja ihana, kun vielä vastasit niin nopsaan. Kyllä tuli hyvä mieli. Oikein Hyvää Joulua sinulle ja muille b lukijoille.Moi, Kiitos hyvistä sivuista! Olen suunnitellut usean vuoden ajan järjestelmäkameran hankkimista. En ole kuitenkaan sitä vielä ostanut, vaan minua mieittyttää niiden korkeahko hinta ja se, tulisiko niin isoa kameraa kannettua mukana. No, nyt kysyisin mielipidettä kamerasta Canon Power Shot SX240 HS, jonka saa hintaa 200 euroa. Polttoväli kamerassa on kinofilmivastaavuudella 25–500 mm. Kuvaisin useimmin tilennekuvia lapsista ja olen myös ajatellut perehtyväni lintukuvaukseen. Kameran pieni koko, melko edullinen hinta ja pokkareihin tuodot hienoidet vaikuttavat mielenkiintoiselta kokonaisuudeta tässä kamerassa. http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=820663&storeId=1444&catalogId=1444 Mitä ajatuksia herättää tämä kamera?Jos budjettisi on tuollainen vähän yli 400 €, siihen hintaan saisit myös Olympukselta jonkun PEN-sarjan kameroista, esim. E-PL3:n. Nämä kamerat muistuttavat ulkoisesti pokkareita, mutta niissä on järkkärin ominaisuudet. Kittiobjektiivilla pääsisit ihan hyvin alkuun ja jos hyvien muotokuvien ottaminen kiinnostaa enemmän, Olympuksen 45-millinen objektiivi on melko edullinen ostos, joka tekee niin siivoa jälkeä muotokuvia ottaessa, että pokkarilla et pääse lähellekään.Omistan EOS 600D ja Kit objektiivit. Miten voin viedä tarkennuksen juuri siihen mihin haluan, kun se on aina kuvan keskipisteessä? Eli tarkoitus ottaa suurella aukolla kuvia jossa tarkennettu kohta olisi kuvan sivulla ja muu osaa sumeana. Pystyykö tällaisen edes ottaa, vai pitääkö se tarkennus olla keskellä ja jälkeenpäin rajat kuva editorilla?

Kamerat - Canon O

Armi, jos kuvaat monta kuvaa nopeasti, salama voi vaatia hetken toipumisaikaa. Jos vain toinen putki prakaa, silloin veikkaan, että vika on putkessa. Cam Test. Contact us

Siru, kameraa vaihtamalla et parempaa kuvanlaatua saa, 550D on kuitenkin sen verran hyvä kamera. Kuvanlaadun puolesta tuo EF 24-105mm on aivan varmasti parannus Tamroniin verrattuna, onhan se L-sarjan objektiivi.50D, eipä tuo 16 000 laukausta vielä kovin paljon ole, joten ainahan voi kysyä Canonilta, voiko asialle jotain tehdä.Noissa 70-200-millisissä telezoomeissa on kyllä ihan riittävän hyvä kuvanlaatu, ei tuo satamillinen niitä merkittävästi parempi ole (testipenkissä eroja varmasti on, käytännössä vähemmän).Jari, Canoniisi sopivat kaikki Canonin EF- ja EF-S-objektiivit, kuten kameran ohjekirjassa selkeästi sanotaan. Olethan lukenut ohjekirjan? Jos et, suosittelen lämpimästi.

videotykki – Sivu 2

Henna, noista valitsisin 700D:n, 70D ei minusta tarjoa ihan hintansa edestä parempia ominaisuuksia 700D:hen verrattuna.Hanna, kun hakee googlesta ”canon 700d wifi”, ei tarvitse edes klikata hakutuloksia, kun ensimmäisen kuvauksessa lukee ”EOS 700D doesn’t have built-in Wi-Fi”. En kyllä tiedä, miksi kamerassa erityisesti tarvitsisi olla wifiä; en ole itse koskaan tarvinnut. Kuvat siirtyvät muistikortilla ihan riittävän kätevästi. Voihan se ihan mukava ominaisuus olla, mutta en pitäisi sitä ostokriteerinä.Johanna, Matti Sulanto kehuu blogissaan tuota Tamronia ihan hyväksi halpasarjassa. Jos vapaasti saisi valita, minä ottaisin Canonilta jonkun mallin EF 70-200-millistä, mutta noista kahdesta… no, Canoniin ehkä päätyisin, jos nyt ei ihan ehdottomasti noita millejä tarvitse hirveän paljon, vähän nyt tietysti hinnoista riippuen.

5 Kameran Kameran profiles LinkedI

Päätymässä joko 700D, 100D tai Olympus EM 5 tai 10. Mutta onko Canonilla nyt 50 euron cashback voimassa Suomessa?lisäys vielä että löysin halvan järkkärin, Nikon, 1 J1 +10-30mm VR 299e mutta mistä tästä tietää että objektiivissa on kuvanvakaaja. en löytänyt tekstista erillistä mainintaa vai onko nikonis itse kameras kuvanvakaajaEnnen kuvasin paljon liikkuvia hevosia raveissa/ratsastuskilpailuissa, mutta nykyään ne ovat jääneet lähes kokonaan ja enemmän kuvia kertyy ihan tavallisesta yleiskuvauksesta, juhlia, maisemia ja heppakuvausta silloin tällöin (heppa edestä, heppa takaa, heppa sivulta, heppa makaa-idealla….)Kiitos kovasti jo etukäteen jos viitsit vastata kysymykseeni! Valintani on 700D:n ja 60D:n välillä, saisin se samalla hinnalla. Kumpi minun kannattaisi valita? Kirjoitit että 700D on parempi videokuvaajalle, miksi näin? 60D on varmasti monilta ominaisuuksiltaan parempi mutta kuitenkin, kuvaan paljon videoita ja pienetkin erot videokuvan laadussa ovat merkittäviä minulle. Mitkä muuten ovat isoimmat erot kameroiden välillä? Kiitos tuhannesti!

Päivitys ja kysymyksiin vastaaminen lopetettu

Kyllähän tuo ihan hyvä valinta on. Toinen vaihtoehto on 1200D, tai jos ei ole pakko olla Canon, niin Nikon D3200.Muista ominaisuuksista en sitten tiedä – en ole ihan varma, että harrastaja saa kamerasta niin paljon irti, että sijoitus kannattaa. Mark 3 -runko on kaksi tonnia jotain 600D:tä kalliimpi, ja sillä kahdella tonnilla ostaa jo pari todella hyvää objektiivia, joista on varmasti enemmän iloa.Henry, kannattaa suhteuttaa siihen, että upouusi Nikonin D3300, joka on merkittävästi tuota 450D:tä parempi kamera, maksaa 330 euroa. Onko satanen liikaa lähes kymmenen vuotta vanhasta rungosta, jolla ei juuri hämärässä kuvata? Riippuu kai vähän siitä, millaisissa olosuhteissa aiot kuvata. Jos valoa on aina tarpeeksi, kyllä tuollakin hyviä kuvia saa.Johanna, jos tuo Canon miellyttää, niin 700D on varma valinta. Teleobjektiiviksi toimii vaikkapa Sigman tai Tamronin 70-300-millinen, kunhan katsot, että on vakaajallinen (pitäisi maksaa noin 350 €).

Tutkijat kehittivät kameran, joka ei tarvitse linssiä - Tekniikan Maailm

Kameran - Home Faceboo

Arvelen, että huomaat 85-millisen liian pitkäksi ainakin ainoaksi putkeksi. Muotokuvaukseenkin se on croppikennoisella kameralla (kuten oma kamerasi) se on vähän pitkänpuoleinen. Kokeile, toimisiko esimerkiksi 50-millinen paremmin, tai 35-millinen. Arvailla sinun ei onneksi tarvitse, kun voit kokeilla polttovälejä ihan itse zoomillasi. Nicknames, cool fonts, symbols and tags for Kameran. Create good names for games, profiles, brands or social networks. Submit your funny nicknames and cool gamertags and copy the best from the list Kokeilemisessa ei ole vaaraa sekoittaa mitään, joten kokeile rohkeasti. Monet käyttävät aukon esivalinta -tilaa (Av), se on monesti kätevin tapa kuvata. Valitse se ja kokeile, miten kuva muuttuu, kun vaihdat aukon kokoa. Kamera pyrkii pitämään valotuksen vakiona, joten mitä tapahtuu, kun muutat aukkoa? Kokeile rohkeasti, tällä tavalla et saa kameraa rikottua tai asetuksia sotkettua.Marjo, isoimpina eroina 500D kuvaa videota ja takanäyttö on tuntuvasti parempi. Megapikseleitä ja siten rajausvaraa on jonkin verran enemmän, kuvanlaadussa ei suurta hyppäystä ole tarjolla. Jos tarvitset video-ominaisuuksia, päivitä toki, muuten on vähän siinä ja siinä – en ainakaan maksaisi kovin suurta summaa, ennemmin ehkä säästäisi vähän ja hankkisi sitten vaikka 700D:n, jossa muutosta parempaan tulee tuntuvammin.Pete, kyllähän se nimenomaan pitkällä zoomilla käsivaralta kuvattaessa on tarpeen, paitsi jos kuvaat yksinomaan kohteita, joihin tarvitaan nopea valotusaika.

Kameran valintaopas 2019 - Gigantt

Niin! Ja kamerat joita olen miettinyt, on 700D, 750D sekä 760D. 760D tuntuu, että menee turhan kalliiksi, kun eroja 750D:hen ei vaikuta paljoa olevan.Hei! Kuinka hyvä kuvanlaatu Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM objektiivilla on canon eos 600d kanssa?

Tuo 28-135mm objektiivi on ihan kelpo sisäkuvausobjektiivi – täyden kennon kameralla. Croppikennoisella, kuten 400D, tarvitaan laveampi, eli käytännössä joku 18 millistä alkava zoomi. Yleiskäyttöön ihan kelpo peli voisi olla 18-135mm, josta kannattaa valita uudempi STM-malli, etenkin jos rungon päivityskin on kerran luvassa.Kiitos loistavasta sivustosta, tästä oli paljon apua kameran hankinnassa tällaiselle amatöörikuvaajalle!Eveliina, ei ole mitään yhtä parasta objektiivia. Maisema- tai luontokuvaustakin voi tehdä hyvin monin eri tavoin, joihin tarvitsee erilaisia objektiiveja. Lähtisin liikkeelle ihan sillä 18-55-millisellä kittiobjektiivilla. Sen kaveriksi voi harkita jotain 55-250-millistä tai 70-300-millistä teleobjektiivia, mutta en sellaistakaan kiirehtisi ostamaan ennen kuin tiedät tarvitsevasi. Objektiivejahan saa Italiastakin sitten, jos tarve tulee.Kiitoksia, taidan vielä räpsiä tuolla 40D Canonillani koska on saa kumminkin hyvälaatuusia kuvia. Pääasiassa kuvaan lintuja sekä maisemia, niitä enimmäkseen kaunilla säällä ja huonolla säällä pysytään sisällä. Itse kumminkin katson kuvasta ensin kuinka se on aseteltu tai jos jostain esim. oravasta, niin tilannetta missä kuvattu. Pieni prosentti katsoo kuvan laatua, eli ne jotka harrastavat paljon kuvaamista, eivätkä hekään katso sitä ensimmäisenä.(Mutta kyllä, 40-millinen on luultavasti liian pitkä sisätiloihin; katselisin esim. Sigman 18-35mm/1.8:aa, jos laajaa ja valovoimaista tarvitset.)

revontulet – Arktiset valokuvaajat

IP-verkkokamerat videovalvonta lähiverkkoo

 1. Jos et ole lyönyt lukkoon Canonin valintaa, suosittelen lämpimästi Olympuksen PEN Lite E-PL5 -kameraa – se on pieni, mutta erittäin laadukas. Se ottaa hyviä kuvia hämärässä ja sen objektiivit ovat sekä edullisempia että pienempiä kuin Canonin objektiivit.
 2. aisuuksissa muuten. 7D Mark I häviää molemmille kaikessa muussa paitsi hinnassa.
 3. Aika vaatimattoman tasoinen putki tuo kuitenkin on. Sehän maksaa Rajalassa vain 139 euroa, ja noin yleensä ottaen siihen hintaan ei laadukkaita objektiiveja saa. Photozonen testissä objektiivi sai varsin kehnot arviot. Suunnilleen samaan hintaan saat Nikkor AF-S DX 55-200/4.5-5.6 VR -objektiivin, joka on laadukkaampi.
 4. kameran. Genitive singular form of kamera. karmean, kermaan, remakan. kameran. definite singular of kamera
 5. to vai onko niissä paljon eroja, vai vaikuttaako objektiivikin siihen olennaisesti?
 6. kanssa. Minusta 50-millinen on vähän pitkänpuoleinen, 35-milliset ovat

Actionkamera asiantuntijan testissä: Onko SJ5000 parempi kuin -blo

 1. Canonin 35mm IS USM ollut käytössä n. vuoden ja on kyllä todella tarkka ja riittävän valovoimainen. Stockalla hinta oli n. 550e. Vaihtaessani rungon croppikennoisesta täyden kennon 6D:hen ei tarvinnut tätä linssiä vaihtaa. Lisäksi ostin satasella 50mm 1.8 II ja hintaansa nähden tämä kyllä on kuvanlaadussa paras ostos, vaikka ei kuvanvakaajaa olekaan. Aivan mahtava potrettilinssi. Oman kokemuksen perusteella (Tamron / Canon) sanoisin, että Canoneissa on jotenkin parempi värikylläisyys ja kontrasti, vaikka terävyydessä olisivat saman tasoisia kuin 3. osapuolen valmisteet. Dxomark.com sivuilta kannattaa katsoa linssivertailuja ja miksei runkojakin.
 2. sitä kautta, kun huomaa tarvitsevansa jotain. Tekee parempia ostoksia kuin pohtimalla ”mitä on saatavilla”. Halpojen objektiivien keräilemisen sijasta kannattaa myös harkita rahan säästämistä ja sijoittamista laadukkaampiin objektiiveihin. Kahden 500 euron objektiivin hinnalla saa jo yhden 1000 euron objektiivin!
 3. Lola, ei ole hirveän paha hinta. 500D on ihan käypäinen kamera vielä. Jos kamera on hyvässä kunnossa eikä sitä ole kuvattu puhki. Yritäpä selvittää suunnilleen, montako ruutua kameralla on kuvattu; sitä voi olla vaikea selvittää, mutta kannattaa yrittää. Jos määrä huitelee jossain sadassa tuhannessa, kamera voi olla pian kypsä huollettavaksi.
 4. Arja, nyt on aika hyvä rajaus ja helppo valinta: Tamronilla on tasan yksi 90-millinen makro, joten ota se. Katsot vain, että ostat nimenomaan Canon-yhteensopivan mallin, samaa objektiivia tehdään Nikonillekin.
 5. kuvaa sillä kun se kerran on ja miettii päivitystä sitten, kun tuntuu, että objektiivin rajat alkavat tulla vastaan.
 6. Hei! Olen tässä pohtinut sellaista, että kun monelta suunnalta on tullut kehuja Canonin objektiivin USM tarkennusmoottorista, niin vastaako Nikonin objektiivien tarkennusmoottorit sitten laadultaan alkuunkaan tätä? Olen katsellut esimerkiksi noita 50 mm f/1.4 objektiiveja, eroavatko tarkennusmoottorit Canonin ja Nikonin objektiiveissa toisistaan muuten kuin nimiltä?
Panasonic G9 on valmistajansa paras kamera urheilu- ja

Kun objektiiveja tai rungon suojuksia irrotetaan tai vaihdetaan, kameraan pääsevä vieras aine (tai harvinaisissa tapauksissa kamerasta irtoava voiteluaine tai pienhiukkaset) saattaa tarttua kuvakennoon ja näkyä tietyissä olosuhteissa otettavissa valokuvissa. Kun kamerassa ei ole objektiivia, suojaa kamera asettamalla kameran mukana toimitettu rungon suojus paikalleen, mutta poista ensin kameran kiinnikkeeseen, objektiivin kiinnikkeeseen ja rungon suojukseen mahdollisesti tarttunut pöly ja vieras aine. Vältä rungon suojuksen kiinnittämistä tai objektiivien vaihtamista pölyisissä olosuhteissa.

Vai olisiko mahdollisesti joku muu objektiivi parempi (alle 500€) ja mitä käytetyn objektiivin ostamisessa tulisi huomioida? Onko tuo 500€ liian kova pyynti tuosta yllä olevasta hieman alle vuoden käytetystä objektiivista?18-55 on hyvä polttovälialue, joka kattaa polttovälit laajakulmasta normaalin kautta teleen. Se on croppikameralla (kaikki Canonin harrastajamallit) erittäin käytännöllinen polttoväli, joten sikäli tämä on hyvä peruszoomi. Kittiobjektiivin kuvanlaatu ja ennen kaikkea valovoima jättää toivomisen varaa, joten sikäli kyseessä on aika heikko objektiivi, mutta kuten sanottua – sillä pääsee alkuun.100D tai 700D on varmasti ihan kätevä paketti. 18-55 STM:n ja 18-135 STM:n ero on juurikin polttovälissä, ei niissä juuri muuta eroa ole. Molemmat ovat ihan käypäisiä laseja. 18-135-millisellä ulottuu vähän pidemmälle, 18-55-millisellä ei kovin kaukana olevia asioita kuvaa. Tuolla 55-250-millisellä objektiivilla hoitaa sen telepuolen ihan kätevästi.hei! Kuvaan paljon ratsastusta maneesiolosuhteissa ja uuden kameran ja putken hankinta olisi edessä. Rungoista ostan varmaan tämän canonin 650, mutta entäpäs sitten putki? Pitäis olla nopea ja valovoimainen. #kamer an | 7145 people have watched this. Watch short videos about #kameran on TikTok

Tuon 85-millisen objektiivin sopivuuden tiedät itse paremmin. Laadukas se varmasti on, mutta kokeilepa sillä zoomillasi, onko polttoväli käytännöllinen, siitähän sen näet.eli ajattelin lähinnä perus valokuvaukseen ja videokuvaukseen esim kalastus reissujani kuvata itse ajattelin jotain 18-200mm ja minulla on myös actionkamera lisänä .. ja mitä mieltä olet canon eos d 70 kamerasta sopiiko se hyvin videokuvaukseen

Satu, EF-S 18-135mm on ihan hyvä kompromissivalinta, joka ei ole erityisen hyvä oikein missään, mutta ajaa kyllä asiansa. Parempi vaihtoehto olisi EF-S 55-250mm, joka tarjoaisi vielä pidemmän polttovälin, eikä tekisi vasta saamaasi kittiobjektiivia heti tarpeettomaksi.Pasille vinkkinä, että tuo Tokina on hinta/laatu suhteeltaan parempi, kuin esim Canonin 10-22, tai Sigman 10-20, vai mitä mieltä Mikko on asiasta?Hei ! Sinulla on hyvät ja asialliset sivut. Olen liikkeellä 2000e budjetilla. Mitä suosittelisit ? Kalusto sekalaiseen harrastuskäytöön sekä lasten videointiin.

Onko mitään keinoa saada Canon EF-S-objekti sopimaan järjestelmäkameraan, joka on yhteensopiva vain Canonin EF-objektin kanssa? Ei Canon EOS M -sarjan kameraan, vaan esim. Canon EOS 5D Mark II! Koska mietin, jos ostan Canon EOS 650D ja siihen Canon EF-S 60mm F2.8 Macro objektiivin, koska tarvitsen makroa lopputyöhöni, eikä ole vielä varaa ammattikäyttöön tarkoitettuihin kameroihin, koska olen köyhä opiskelija. Elikkä, jos haluan myöhemmin ostaa ammattikäyttöön ”paremman” kameran, joudunko ostamaan uuden kameran lisäksi myös uuden makro-objektin, jos kamera ei ole yhteensopiva EF-S-objektien kanssa?Tuossa Nikonissa on kuvanvakaaja, Nikoneissa sitä merkitään juuri tuolla VR-merkinnällä. Canoneissa vastaava merkintä on IS. Onhan tuo halpa, mutta ihan vielä en ole itse vakuuttunut Nikonin 1-järjestelmän pätevyydestä nimenomaan järjestelmänä. Ennemmin sitten joku Micro 4/3 -kamera, jos kompaktijärkkäriosastolle mennään.Vanhan kameran saanet kaupaksi esimerkiksi Huuto.netissä. En osaa sanoa hintatasosta mitään, mutta kun uusi maksaa 399 euroa, niin arvelisin, että parisataa lienee suunnilleen maksimi, mitä vanhasta saa. Kannattaa myydä erikseen. Tuosta Tamronistakin voi näemmä saada jonkun 50-70 euroa. Kannattaa katsella Huuto.netistä toteutuneita kauppoja, sieltähän sen hintatason näkee millä nuo kaupaksi käyvät.Moi. Olen hankkimassa kameraa still- ja videokuvaukseen. Vaatimuksena ovat: 24- ja 25-fps 1080p- videokuvaus, voimakas depth of field, hyvä suorituskyky vähässä valossa. Objektiivi 24-105mm löytyy jo ennestään. Mikä Canonin järkkäri kannattaisi hankkia?

Kiitos hienosta sivusta. Täältä löytyy lähes kaikki perus- ja nippelitieto, mitä aloitteleva kuvaaja tarvitsee 🙂Pertti, EF 50mm/1.8 on ihan ok ja edullinen, mutta myös vähän muovinen suriseva ränkkä. EF 50mm/1.4 lienee laadultaan aika paljon parempi. EF-S 24mm/2.8 STM lienee ihan kelpo peli laajempaa haettaessa. Nuo superzoomit taas ovat ihan ok, jos haluaa selvitä yhdellä objektiivilla ja tiedostaa tekevänsä kuvanlaadun suhteen vähän kompromisseja. En osaa sanoa kumpi on parempi, uudempi luultavasti.

GX9K-kamerassa yhdistyvät uskomaton kuvanlaatu ja vaikuttava kompakti rakenne, mukaan lukien kääntyvä etsin, joka vapauttaa luovuutesi, 20 megapikselin kenno ilman alipäästösuodinta ja Dual I.S. -kuvanvakain, jotka takaavat ennennäkemättömän kuvanlaadun.Terve taas. Nyt kun tässä on päässyt kunnolla vauhtiin, niin nälkä kasvaa syödessä. Tuohon kittiobjektiiviin olen ollut erittäin tyytyväinen, mutta kauemmas pitäisi päästä. Hakusessa siis hintalaadultaan hyvä objektiivi, jolla saisin jääkiekko-otteluissa hyviä kuvia, vaikkapa yläparvelta asti. Alla muutama vaihtoehto:

Pähkäilen tässä oman järkkärin hankintaa ettei tarvi kavereiden masiinoita enää lainailla. Kuvaan sekä ulkona että sisällä, pääasiassa ihmisiä ja eläimiä. Välillä tulee otettua myös videokuvaa. Päädyin jo 650D-runkoon, mutta riittäisikö mulle kuitenkin tuo 600D kun videoissa paino on sanalla ”välillä”? Toinen kysymys joka jäi askarruttamaan; olen katsellut tuota 650D-runkoa kahdesta paikasta, toinen tarjoaa kylkeen 18-55IS II-objektiivia, ja toinen 18-55IS STM -objektiivia. Onko nämä kaksi siis eri putkia? Kolmantena vaihtoehtona on rungon kumppaniksi se 18-135 IS STM, mutta jos kuvaamiseni painottuu kuitenkin vähemmän videopuolelle, teenkö tuolla mitään vai kannattaisiko mennä tuolla ”perus”18-55:lla ja katsoa sitten mitä tarvii lisäksi? Vai siirrynkö kokonaan tutkimaan 600D-runkoa?Olisin tässä ensimmäistä järkkäriä hankkimassa ja pääasiassa kuvauskohteina olisivat tähtitaivas ja maisemat.

Kiitos paljon nopeasta vastauksesta. Eli tuo esim EOS 700d kannattaa unohtaa? Budjetti ei riitä noihin uusimpiin ja parhaimpiin, mutta jos vaikka käytettynä löytyisi. Ja hei, tää on aivan super sivusto!! ❤️Nikonin halpamalli D3200 on parempi, vähän kalliimpi D5200 olisi vielä parempi – D5200:ssa on jo todella paljon enemmän tarkennuspisteitä, joita nopean toiminnan kuvaamisessa tarvitaan.

Eli yksi lavea zoomi, tai sitten joku 10-20-millinen ultralaaja ja muotokuviin esimerkiksi 50mm/1.4 (jos tuo Tamronisi 70 milliä kerran tuntuu liian pitkältä).Jenna, siinä tapauksessa parempilaatuinen objektiivi voi hyvinkin olla avuksi. 50mm/1.8 se ei ole, siinä on ihan yhtä kehno tarkennus kuin tuossa kittiobjektiivissasi. Katsele ennemmin USM- tai STM-merkittyjä objektiiveja, niissä on parempi tarkennus. Jos tuollaista 50-millistä kaipaat, niin 50mm/1.4 USM on parempi valinta. Yleiseen katukuvaukseen tuo 50-millinen on vähän pitkä, 35-millinen on croppikennolle parempi.7D:ssä on 40D:n verrattuna paljon parannusta: parempi kenno, parempi takanäyttö, videokuvausmahdollisuudet, sääsuojaus, parempi tarkennus ja paljon muuta. Stillikuvien laatu ei sinänsä ole hyvissä oloissa paljon parempi, mutta megapikseleitä ja sitä kautta rajausvaraa on enemmän ja suuremman herkkyyden vuoksi kuvauskelpoisia olosuhteita on paljon enemmän.Se on ihan hyvä muuten, mutta siinä ei ole kuvanvakaajaa. Kuvanvakaajallisella (merkintä IS) saisit enemmän onnistuneita kuvia.Olen lähdössä Italiaan puoleksi vuodeksi, joten kameran hankinta olisi oleellinen juttu tässä lähiaikoina. Ajattelin tuota Canonin EOS 700D:tä, mikä objektiivi olisi paras maisema-/luontokuvaukseen?

Hakusessa olisi hyvä kamera, jolla nyt voisi kuvailla lähinnä lapsukaisia ja jonkun verran maisemia. Videoitaki pojan jääkiekkopeleistä tai muista lasten temmellyksistä olisi kiva joskus napata. Eli tämmöinen olisi tarve. Ja tosiaan haluan kameran, jota voin sitten täydentää osaamisen ja innostuksen kasvaessa. EarthCam presents an extensive collection of live webcams, featuring the most exciting views of New York City's famous Times Square. For the past century, Times Square has been a mecca for music..

Hei Mikko, Eksyinpäs sinun sivuille, tosi kivat ja paljon hyvää tietoa järkkäriä hankkivalle. 🙂Hei Mikko, onneksi sattuin eksymään tälle sivustolle.Haluaisin 600D runkoon hyvän kuvanlaadun muodostavan optiikan hieman etäämmältä kuvaukseen esim. n. 20- 50 m päästä. Omistan nyt canonin efs 55-250,mutta kuvanlaatu ei miellytä,ei riittävän terävä vaan jää pehmeäksi.Mihin kannattaisi satsata?

Taru, ei se Samyang huono ole, kuvan keskialueilta terävyys on erittäin hyvän alarajoilla asteikolla erinomainen, erittäin hyvä, hyvä, keskinkertainen, huono. Reunojen osalta terävyys on keskinkertaista.Terve Mikko.Minulla on n. -75 vuodelta Cannonin EF runko, siinä käytin Cannonin 35-105 FD 1:3,5-4,5 ja Tamronin CF tele macro 80-210 obiskoja.Tekeekö näillä mitään esim Cannonin 650 rungon kanssa, vai ovatko museo kamaa kuin runkokin? PS hyvä sivusto, kiitokset siitä.Canon on tietysti hyvä, mutta hintaero on sen verran kova, että ymmärrän Sigman houkutuksen. Ota noista se, joka parhaiten budjettiin sopii, kyllä ne kaikki ovat käyttökelpoisen hyviä.Hei ! Olen harrastelijakuvaaja, joka tähän asti kuvannut vain digikameralla. Nyt tuttavani olisi myymässä järkkärikameraansa, vajaa kaksi vuotta vanhaa Canon eos 500D, 18-55 mm + 75-300mm, hp 160,-. Mitä mieltä olet, kannattaako harrastelijan ostaa ja opetella kuvaamista tällä kameralla?

Elisa, miten olisi videokamera? Mikrofoniliitännät ovat näemmä harvinaisia noissa edullisemmissa malleissa, mutta kääntyvät näytöthän noista löytyy kaikista.Päivitetyn kennon vuoksi ostaisin tällä hetkellä 1200D:n, mutta 1100D on oiva valinta, jos hinta on kohdallaan ja haluaa nimenomaan halvan kameran. 1000D on niin vanha malli, ettei sitä oikeastaan kannata enää ostaa, ellei saa puoli-ilmaiseksi.Anna-Kaisa, objektiivien ja kameramallien lyhenteitä on avattu Järjestelmäkamera.fi:n lyhennesivulla. Sieltä löydä näidenkin lyhenteiden selitykset: DC tarkoittaa, että objektiivi sopii vain croppikennoisille kameroille (jollain 60D on) ja HSM tarkoittaa hiljaista ja nopeaa tarkennusmoottoria (vastaava kuin Canonin USM).

 • Prinsessa cristina.
 • Ysl rouge pur couture 70.
 • Carl albert edelfelt.
 • Auvinen rekka.
 • Cybergun ak47 tactical sähköase.
 • Hellepäivät 2010.
 • Gula stafylokocker.
 • Pursisalmen koulu pietarsaari.
 • Klondike.
 • Kasmir seurustelee.
 • Ashley tisdale age.
 • Punaherukan alasleikkaus.
 • Bmw e60 bensa.
 • Dav panorama gewinnspiel 2017.
 • Tommy hilfiger rome farkut.
 • Tallink buffet.
 • Artisti keikkapalkkio.
 • Shivering syndrooma.
 • Akorn kamado kokemuksia.
 • Mistä tietää onko miehellä iso.
 • Ctrl a.
 • Kona unit 29.
 • Lotta ja sami kielletty rakkaus.
 • Vahva aura.
 • Troll freja pinnasänky kokemuksia.
 • Perehtyä eng.
 • Kaikkea hyvää sinulle.
 • Lafayette micro 4 akku.
 • Heathrow terminal 5.
 • Kristina rheborg josefin rheborg.
 • Ranska hanavesi.
 • Joogamaton liukkaus.
 • Sosiaalihuoltolain tulkinta.
 • Pystyviikkaus housut.
 • Tanzsport menden.
 • Dr martens sisämitta.
 • Pattaya nightlife.
 • Defekografia.
 • Ruisleipä juuri.
 • Beteendevetare utbildning.
 • Emw 327 2.