Home

Myydään kukkapuro karuselli tuoli

Pop-taiteen aika heijastui vahvasti myös arkkitehtuuriin, mikä näkyy meidän ateljeerakennuksessamme ja huonekaluissa se näkyi erittäin hyvin. Kirkkaat värit ja vähän hassuja muotojakin tuli minunkin suunnitteluuni, vaikka ergonomian periaatteita noudatinkin. Tutut graafikot, jotka tekivät näyttelyiden elävöittämiskuvia, tekivät puhdasta pop-taidetta. Moderni grafiikka oli pop-taidetta sinänsä. Karusellin nojatuoli voi tuntua oudolta huonekaluista ensi silmäyksellä. Se ei ole epätavallinen muoto. Kuitenkin se ei ollut kaikki näyttää. Kuorin pariton muoto oli huolellisesti suunniteltu seuraamaan ihmiskehon muotoa ja tarjoamaan käyttäjälle mahdollisimman paljon mukavuutta. Kaikki tämä yhdistettiin kauniisiin kaareviin riveihin ja esteettisesti miellyttäväyn muotoiluun. 1933.aastal sündinud Yrjö Kukkapuro on soome disainiajaloo üks tuntumaid esindajaid, kelle loomingust moodustab suurema osa istemööbel. Näha saab nii disainiajalukku kirjutatud ikoonolisi Karuselli, Ateljee, Remmi ja Fysio, kuid ka ainulaadseid eksperimentaalmudeleid Löysin siis uudestaan putkituolit. Palasi tavallaan samaan rakenteeseen, joka Ateljeessa on alunperin. Vertikaaliosat, vaakaputket ja koossa pitävät jouset olivat uuden tuolin perusrakenteena. Tein tavallaan Ateljeen rungon uusiksi. Aluksi jousitus oli rakennettu samoilla kumihihnoilla kuin Ateljeessa, mutta ne näyttivät takaapäin hyvin kömpelöiltä. Ateljeessahan tilanne on toinen, sen istuimen pohjasta hihnat eivät näy, siellä voisi olla mitä tahansa.

Coppia poltrone Karuselli di Yrjo Kukkapuro Finlandia 1964 Designer: Yrjo Kukkapuro Tämä on suurin syy, miksi aloin alun perin muovata tuolia, joka on ihmisen vartaloergonomian mukaan tehty.Tietysti ihmettelen tätä Tulevaisuuden kodin osaston tuolia, se yllättäen poikkeaa niin valtavasti 50-luvun tyylistä. Sehän oli aina sellainen pehmeä tuoli, jossa oli alaspäin harottavat pitsatut jalat ja se oli yliverhoiltu. Kaapeissa oli pienet terävät jalat ja niin edelleen. Tämä on huomattavan erilainen.

Yrjö Kukkapuron Karuselli -tuoli

Yrjö Kukkapuro/ Karuselli tuoli - MTVuutiset

 1. Tein kaikki lasikuitutuolini hahmomallit kipsistä. Se ei maksanut juuri mitään, säkillinen kipsiä ja katiskaverkko olivat todella halpoja. Tämä oli se fyysinen työskentelymetodi ja tein siinä varmaan maailmanennätyksen.
 2. Sirkus on yksi huippumalleistani. Se on tavattoman luja, siitä on tullut tuskin lainkaan reklamaatioita. Käsinojien ja jalkaosan muovilistat ovat äärettömän kulutuskestäviä.
 3. Kalliin muotin vuoksi testimallit tulivat kuvaan mukaan. Sen jälkeen olen tehnyt testimallin lähes poikkeuksetta kaikkiin suunnittelemiini malleihin.

How it's made: Artek Karuselli chair by Yrjö Kukkapuro - YouTub

 1. 6680 €. Yrjö Kukkapuron suunnittelema Karuselli on todellinen klassikko ja yksi kansainvälisesti tunnetuimmista lepotuoleista. Kukkapuro kehitti lasikuitutuolin mallia 50-luvulta aina vuoteen 1964, kunnes nojatuoli sai lopullisen muotonsa
 2. Lasikuitu on siitä vähän hankala ja voisiko sanoa yksinkertainen materiaali, että se on niin vahvaa. Sillä on niin valtava taivutuslujuus, että tekipä siitä mitä tahansa muodolla ei ole niin väliä. Se on aina kestävää. Lasikuitu jättää suunnittelijalta helposti löytämättä viimeisen konstruktiivisen haasteen.
 3. en esineissä ja sisustuksessa oli taas sallittua. Olin jo 70-luvulla filosofoinut, että ergonomiaan tarvitaan lisäksi myös visuaalinen aspekti, mielen ergonomia.
 4. Karuselli-rahi on suunniteltu kotimaiseen Karuselli-klassikkotuoliin. Yrjö Kukkapuron suunnitteli Karuselli-tuolin vuonna 1965 ja se kuuluu suomalaisiin designklassikoihin. Rahi viimeistelee miellyttä...

Myydään kukkapuro tuoli - Kauppapaikat

Samaan aikaan 80-luvun alussa alettiin Suomessakin puhua postmodernismista. Se kajasteli milloin Amerikasta, milloin Italiasta ja minunkin oli pakko ottaa siihen kantaa.”Niin nytkin. Nähtyäni tutun tehtailijan hankkiman tietokoneohjatun levyntyöstöaseman, mikä leikkaa minkä tahansa oravan muotoisen kappaleen, kun se on kerran ohjelmoitu, innostuin suuresti. Tämä tapahtui jo 90-luvun lopulla. Nyt kun kotimaan käsityön kustannukset ovat kohonneet pilviin, on löydettävä koneellisempaa tuotantoa. Käsityö, jonka jälki on kaikkein rakastettavinta ja ihaninta, on unohdettava ja siirryttävä robottien ohjaamiin työstömenetelmiin, jos halutaan tuotannon pysyvän kotimaassa. Toisaalta ei kysymys ei ole ainoastaan taloudellinen, vaan itse muotoilun kentässä on ajalle ominaisia haasteita, joihin tekniikalla on paljon annettavaa. Se mahdollistaa myös uudenlaisen estetiikan toteuttamisen.

Yrjö Kukkapuro Vepsäläinen Artek Karuselli-rahi, valkoinen nahk

Istuinosa muodostui lähes siitä saman tien, mutta jalkaosan teko oli tuskien taival. Yritin ensin jotakin metallipukkia siihen alle, mutta se ei oikein sopinut siihen, vaikka istuin jo silloin riippui käsinojien varassa. Halusin siihen sellaisen jalkarakenteen, että istuimen puhdas kuppimuoto takaa ja sivusta katsottuna ei olisi häiriintynyt. Halusin rakenteen olevan käsivarsista riippuva. Lisäksi tajusin, että tämän on pakko olla pyörivä tuoli, muuten se ei ole täydellinen. Eli piti kehitellä jonkinlainen ristikkojalka ja akselointi siihen kiinni.Ekoen näkökulma on yhä voimakkaammin mukana suunnittelijan työssä. Miten saada tuhlaava tai saastuttava työmenetelmä loppumaan. Yksittäisen suunnittelijan on tietysti vaikea tehdä paljonkaan.

Yrjö Kukkapuron Karuselli-nojatuoli - ️ - Smart Home Makin

Yrjö Kukkapuro's Karuselli chair. Posted on 11th January 2007 | Leave a comment. Designed by Yrjö Kukkapuro, it's apparently Terence Conran's favourite chair. And who can blame him -the white fibreglass shell has a comfortable leather covering and a brushed metal support, which allows you to.. A Karuselli chair and footstool, designed 1964 for Averte Oy Finland, by Yrjo Kukkapuro reinforced steel frame with leather covers selected by Marion Hall-Best for Bondi beach house as decorated in 1967, shown in-situ in 'Serene house at Bondi Beach', Vogu Siitä tuli laaja mallisto, joka juuri on täyttänyt 50 vuotta. Sitä on myyty valtaisat määrät, yksinomaan 60-luvulla niitä myytiin Neuvostoliittoon kutakuinkin miljoona kappaletta. Yhtä neuvottelutuolia lähetettiin, muistan, kolmen vuoden aikana 300 000 kappaletta. Kun Neuvostoliitto hajosi, se kauppa loppui.Eli vertikaaliosat ja väliputket sidotaan yhteen jousirakenteella. Sohvan voi näistä äärimmilleen pelkistetyistä moduuleista koota mielin määrin niin pitkäksi kuin haluaa, vaikka maailman ympäri.

Vanerikoivun tulisi mielellään olla vähäoksainen, eikä kauhean käyrä. Mutta sekin on hienoa tässä vanerissa, että kaikki se huonompiviiluinen, oksakas ja muu heikkolaatuinen materiaali voidaan panna sisään ja hienompi materiaali pintaan. Loppujen lopuksi hukkaa ei käytännöllisesti katsoen ole paljon mitään. Kun se tehdään leikkaamalla, juustohöylämäisellä systeemillä, hukkaa ei muodostu ollenkaan. Se on äärimmäisen ekoen menetelmä. Koivu on sinänsä ekoen materiaali, nopeasti uusiutuva. Parhaimmillaan se on vaikka huonekalupuuna. Kun siitä tehdään selluloosaa ja paperia, tuntuu tuhlaukselta kun puu kasvaa 40 vuotta ja lehteä luetaan kerran. Huonekalussa jalostusarvo on mielestäni huippuluokkaa.Kehitin samaan aikaan 1971-72 lasikuituisen heijastinvalaisimen, jolla saatiin aikaan pehmeä epäsuora valo. Tämä sai ideansa valokuvaajien käyttämistä sateenvarjoheijastimista. Toimitusehdot: Tuotteet myydään siinä kunnossa, kun ne huutokauppa ja/tai kauppahetkellä ovat. Huutokauppakohteessa ei ole takuuta, eikä vaihto- tai palautusoikeutta miltään osin. Ilmoituksessa esitetyt arviot ovat vain myyjän arvioita kohteen kunnosta ja ominaisuuksista Yrjö Kukkapuro, finländsk inredningsarkitekt och möbelformgivare. Kukkapuro har undervisat vid Konstindustriella högskolan. Han har planerat inredningar för ett flertal offentliga byggnader samt skapat ett flertal möbler med lekfullt formspråk, exempelvis stolen Karuselli och bordet Saturnus ”Jostakin syystä olen usein aloittanut tuolisarjan tai malliston kehittelyn suurimmasta, kokovartalotuolista niskanojineen ja jalkajakkaroineen. Siitä olen lähtenyt karsimaan dimensioita, jolloin olen saanut siitä lopulta jopa baarijakkaran aikaiseksi.

Kaikki ensimmäiset tuhannet kappaleet teki verhoilijamestari Aarne Hirvonen yksin, hän oli ainoa joka pystyi siihen. Se on hyvin vaativa verhoilutyö.Karuselli oli jo ollut markkinoilla muutaman vuoden, kun tapasin Soini Ryöppy –nimisen ortopedin joissakin rempseissä 60-lukulaisissa juhlissa. Hän alkoi, kuultuaan ammattini, esitelmöimään, että olin suorastaan rikollinen. Enkö tiennyt, että istuminen on ihmisen terveyden pahin vihollinen. Sanoin olevani siitä tietoinen, mutta että olen kehitellyt ”aktiivisen” tuolin, joka ei ole pahimmanlaatuinen pökkelötuoli. Soini kiinnostui siitä niin paljon, että tuli sitä katsomaan meille kotiin. Ja innostuikin siinä määrin Karusellista, että osti heti itselleen sellaisen.” Karuselli krēsls pirmajā acu uzmetienā var šķist nepāra mēbeles. Tam nav neparastas formas. Tomēr tas viss nebija par izskatu

Yrjö Kukkapuro Studio Kukkapuro Nelonen, Tatuoidut tuoli

 1. Yrjö Kukkapuro's career, which has spanned sixty years is exceptional: he has received multiple Many of his very modern creations, such as the Ateljee seating series (1964), Karuselli lounge chair Kukkapuro visited Modeo in the early stages of the co-operation and made quite an impression on..
 2. ”Kuusikymmentä luvun lopulla, 70-luvun alussa kokeiltiin paljon myös ABS-muovia, joka on kolmen muovin sekoitus (akryyli-bhutadieeni-styreeni), tuolimateriaalina.
 3. oida sekin lasikuidusta. Mitään alumiinivalumuotteja ei voinut ajatellakaan siihen aikaan, resurssit olivat niin onnettomat. Huomasin sitten jalkaa työstäessäni, että sen on oltava laakea, jotta se on helppo la
 4. Niin hienoja esikuvia kuin Bauhaus-koulun Mies van de Rohen ja Marcel Breuerin putkituolit olivatkin, 60-luvulla kukaan ei arvostanut heitä. Samoin oli käynyt vähän Alvar Aallonkin kalusteille, juuri kukaan ei kunnioittanut funkista tuolloin. Nythän nämä ovat jälleen kaiken esikuva.

Eläköön parempi autokauppa! Me Sakalla teemme kaikkemme, että auton ostaminen on sinulle helppoa ja vaivatonta. Tutustu valikoimaamme ja palveluumme Kisa kaikkien aikojen parhaasta suomalaisesta lepotuolista on kova, mutta varmaa on, että muotoilija ja sisustusarkkitehti Yrjö Kukkapuron (s. 1933) Karuselli on vähintään palkintosijalla. Ergonomian mallissa muodostaa pehmusteosa, joka on muotoiltu ristiselkää ja niskaa tukevaksi. Päällisen materiaali voidaan periaatteessa tehdä mistä tahansa materiaalista. Nimensä tuoli sai pehmusteita putkirungossa kiinni pitelevistä nahkahihnanpätkistä, remmeistä. Samanlaiset remmit olivat aikoinaan suksien siteissä, mäystimissä.” Olin kuitenkin tehnyt 70-luvulla kokeiluja vastoin yleistä henkeä, esimerkiksi sohvan, jonka kylkiin oli maalattu tyylitelty maisema. Tuo maisemasohva oli pieni alkusoitto uuteen aikakauteen.”Eräänä kesäpäivänä vuonna 1997 ilmestyi tehtaalle kiinalainen arkkitehti, Fang Hai. Hän halusi tavata minua ja kaikessa kiireessä aloimme sitten solkkaamaan englanniksi. Tuo sympaattinen ukko kertoi suorittavansa Taideteollisessa korkeakoulussa tohtorintutkintoa, aiheenaan ”kiinalaisuus modernissa huonekalusuunnittelussa” (Chinisism in modern furniture design). Aihe kuulosti kiinnostavalta, aloimme tutkia minun tuotantoani ja sen mahdollisia ”kiinalaisia” piirteitä. Näin me ystävystyimme.

Artek Karuselli-rahi, musta nahka

In English. Tuolit. Karuselli-nojatuoli. Yrjö Kukkapuro, 1964. Ota yhteyttä niin kerromme lisää tuotteistamme Tuolla sideosalla on sitten kiinnitetty käsinojat tuoleihin todennäköisesti yksinkappalein laskien satoihin tuhansiin tuoleihin. Yli kolmenkymmenen vuoden ajan on käytetty tätä kiinnitystapaa, eikä yksikään käsinoja ole mennyt rikki. Selitys sille on se, että käsinojassa, samoin kuin rungossakin on käytetty ristiin liimattua vaneria. Se ei ole mitenkään itsestäänselvyys huonekaluteollisuudessa, yleensä puriste tehdään samaan suuntaan. Silläkin on sinänsä omat hyötypuolensa, mutta ristiin liimaaminen tuottaa aitoa vaneria, joka ei liiku, halkeile tai litisty. Nyt kun sideosa ruuvataan kiinni vaneriin, se on todella kiinni niin, että ellei ruuvi katkea, se ei irtoa koskaan.”Hetken taivuttelin sitä vielä ja pääsin ajatuksissani niin pitkälle, että nyt aloitan tämän jutun. Nostin sen pöydälle ja katselin aihiota alta ja kaikista suunnista. Muistan hyvin, miten näin silmissäni tuolin aivan valmiina. Ei muuta kuin kipsiä lisäämään ja veistämään. Vuoden verran veistelin sitä ja vuoden 1964 lopussa sain jo joitakin lasikuitulaminointi-kappaleita aikaiseksi.Minun uskoni tätä mallia kohtaan vahvistui niin, että aloin pienentämään sitä, lisäsin siihen käsinojia, tein isonkin tuolin niskanojineen ja jopa keinutuoliversion, tietysti ravintolatuolin, neuvottelutuolin ja kaikki versiot missä tuolifunktiota tarvitaan.Lisätiedot Vaatii kunnostusta, alunperin verhoiltu punaisella keinonahalla. Tarkoituksena oli tasoittaa istuin- ja selkäosa lasikuitukitilla ja maalata ne mustaksi, mutta aika ei vain riitä....

Artek Karuselli-rahi, ruskea nahka

Oli Saturnus-sarja, malli 418 ja lukemattomat muut versiot. Yhdysvalloissa tuoli 418 voitti yleisölle järjestetyn ”istumiskilpailun”. Siitä se sai kovan myyntinosteen, ja Karuselliakin myytiin Amerikassa hyvin 60-luvulla.Olen pohtinut sen suosion salaisuutta. Ehkä siinä on samaa pelkistystä kuin Moderno-mallistossa, siihen ei ajan hammas iske ja toisaalta se on niin helposti muunneltavissa eri trendeihin. Sivulevyt ovat Ateljeessa helposti muunneltavissa mihin vain, vaikka tammeen, ruusupuuhun, teakiin tai välillä ne on maalattu keltaiseksi tai punaiseksi...Verhoilun voi myös valita mielensä mukaan. Jopa mustan putkijalan päälle kehiteltiin pyyhylsy, jonka voi valita sivulevyjen materiaalin mukaan. Näin se on pystynyt välittömästi muuntautumaan kulloisenkin periodin trendin mukaan. Kahdessa viikossa asiakas saa haluamansa version, olipa se mikä tahansa. Se on tuunattavissa, toisin sanoen!Yrjö Kukkapuro, Plaano, Haimi. Keräilijät, entisöijät. Myydään 2 kpl Plaano tuoleja. Toisesta puuttuu käsinojien takaruuvit. The designs of the renowned Finnish designer Yrjö Kukkapuro. Born in 1933 in Vyborg, Finland he has created several classics... AVARTE - Karuselli chair

Sellaisena sitä on nyt sitten myyty yli neljäkymmentä vuotta. Olen joskus haaveillut alkuperäisen nepparikiinnityksen palauttamisesta, jolloin päällinen olisi jopa vaihdettavissa. Kaikkea ei kuitenkaan ehdi toteuttaa, kun normaalia mallistoa täytyy hoitaa eteenpäin.Karuselli esiteltiin ensimmäisen kerran julkisuudessa Kölnin messuilla 1965 tammikuussa. Siitä lähtien se on ollut valmistuksessa. Karuselli Chair by Yrjö Kukkapuro:The most comfortable chair in the world 一条 3 года назад. KUKKAPURO X WD AIZEN VS GQ - S-RANK Bleach Brave Souls Khool 10 месяцев назад Mikko Raussi, joka oli tehtaan luotettu tuote- ja markkinointiekspertti, mainitsi että Ykällä on ollut uusi vanerimalli työn alla. Se haettiin esiin malliverstaan nurkasta. Yrjö Kukkapuro Karuselli Armchair - Swivelling and rocking armchair . Seat shell and base of fibreglass in white. Sofa table 659-45: Ø 600 x H 450 mm Table top and base of fibreglass in white. Design: Yrjö Kukkapuro. Manufacturer: Avarte

Vuosien varrella olen kehittänyt tällä tavalla kokonaisia tuoteperheitä. Julkisten tilojen puolella ja modernissa ympäristössä se on ollut suorastaan välttämättömyys ja tämä lähestymistapa on soveltunut minulle hyvin.Muistan, että työkalu, jolla neljä pientä sideosaa puristettiin, muistutti lähinnä Volvon moottoria, se painoi yli sata kiloa ja oli mielettömän hieno. Ja samalla työkalulla osat tehdään vielä tänä päivänä. Yrjo Kukkapuro 'Karuselli' Lounge Chair in Black Patinated Leather. Yrjö Kukkapuro 'Karuselli' Lounge Chair in Brown Leather Upholstery. Home Furniture Seating Lounge Chairs Backman hankki sitten kolmen vuoden kuluttua tästä uudet suurjaksopuristimet, joihin ei enää tarvinnut mitään alumiinimuotteja. Saatiin tehdä muotit vanerista ja tuotanto muuttui nopeammaksi.Se oli karmea lähtölaukaus uralle, siitä oli heti lehdistössä asiaa ja se suuntasi ammattini räjähdysmäisesti käyttöön. Joka puolelta tuli kysyntää ja se oli jonkunlaista sattuman kauppaa, että näin kävi.

Karuselli lounge chair and ottoman by Yrjo Kukkapuro for Haim

 1. Karuselli Chair - Yrjö Kukkapuro. Martin T
 2. Yrjö Kukkapuro on löytänyt tuoli... Yrjö Kukkapuro on löytänyt tuolien kautta tien ergonomiaan, ekologiaan ja Kiinaan. HD. Edelliset esitykset: YLE Teema: Su 03.01.2016 klo 20.05 YLE Teema: Ti 29.12.2015 klo 18.05 YLE Teema: Ma 28.12.2015 klo 21.00
 3. ä osaan! Tämän jälkeen tiesin, että teinpä mitä tahansa, se perustuisi ergonomiseen ajatteluun. Se on kuin uskonto, kun se kerran sisäistää, asia on selvä. Jos vaikka tekisin puukon pään, tietäisin miksi sen pitää olla sellainen. Olipa kyseessä akustiikka, silmäergonomia, prosessiergonomia tai ihan mitä vaan, ergonomia, ihmisen biologisten toi
 4. 60-luvun Karuselli Yrjö Kukkapuro. Tiedot. Kysymykset 1. Kuvaus. Myynnissä 1960-luvun Karuselli-tuoli, joka on alunperin Kalastajantorpalle tehty. Pehmusteet ovat kunnossa ja nahka on nepparikiinnityksellä, joka myös ehjä
 5. Tämä vaatii varmasti vielä kehittelyä, mutta tällaiselta tulevaisuuden suunnitelmat nyt vaikuttavat.”
 6. Karusellin nojatuoli on huonekalu, joka yhdistää tyylin ja mukavuuden lähes täydellisellä tavalla. IT: llä on yksinkertainen muotoilu ja mielenkiintoinen muoto. Tämä tekee siitä silmiinpistävää mutta myös monipuolista. Karuselli on kääntyvä ja keinuva lepotuoli. Siinä on lasikuituvahvike ja pohja, jossa on teräksinen keinuhylly. Tuolin mitat ovat H 920 x W 800 x D 975 mm. Tyylikäs Karuselli-nojatuoli on myös yhteensopivat jalustat, jotka lisäävät mukavuutta. Se on saatavana joko kangas- tai nahkaverhoiluun, matta kiiltävä ja värit eroavat toisistaan.
 7. Syntyi Avarte Oy, joka jatkoi Kukkapuron mallistojen valmistusta entiseen tapaan. Yleinen talous lähti samoihin aikoihin myös rakettimaiseen nousuun.

Milanon messuille 90-luvun alussa tein aivan yksinkertaisen tuolin, jonka nimeksi tuli Nelonen. Tämä nimi tulee tietysti siitä, kun koulussa muinoin saatiin nelosia, oli se ylösalaisin käännettynä tuolin kuva. Tapasin sitten pitkästä aikaa Tapani Aartomaan, jolle esittelin tätä keppituolia. Kyselin, voisiko hän kehitellä jotakin kuvioita tuoliini. Tapsa innostui kovasti, ja toteutimme silkkipainolla ensimmäisen grafiikkatuolin. Sitten 1995 sain Kaj Franck-palkinnon, jonka yhteyteen piti tehdä näyttely. Sinne toteutimme kaksi grafiikkatuolia, Sonaatti-tuolin ja ison julistetuolin. Yhteistyö iki-levyfirman kanssa poiki tuon julistetuolin. Lahteen Nuovo-galleriaan toteutettiin sitten tatuoidut tuolit-näyttely, johon tein mm. Dragon-tuolin, jonka pintaan on painettu kiinalainen paperileikkauskuvio Fang Hain kokoelmista.Muissa muovimateriaaleissa, jotka ovat ruiskuvalettuja tai tyhjiömuovattuja, muoto on otettava tosihaasteena. Se antoi ABS-muoviin 70-luvulla täysin oman muotokielensä, jonka koin erityisesti omakseni.” DescriptionKaruselli chair by Yrjo Kukkapuro.jpg. English: Karuselli armchair, leather and fiberglass reinforced plastic, designed by Yrjö Kukkapuro. In the background, Marimekko fabric Melooni by Maija Isola from the same era (mid-1960s) ”Tultiin vuosikymmenen vaihteeseen, ja sain tehtyä yhden muovituolinkin monen muun prototyypin lisäksi. Se oli aika fiksu tuoli. Siinä oli ergonomiaa ja istumismukavuuttakin huomioitu. Valitettavasti eräässä muutossa 1960-luvun lopulla se hävisi, katsottiin että se on turhan iso romu raahattavaksi ja heitettiin pois. Näin hävisi ensimmäinen muovituoli, onneksi siitä todisteena valokuva, että se oli aivan fiksu.

Tatuoituja tuoleja on tehty lisää, esimerkiksi Designmuseon oma kahvilatuoli, Helsinki-Vantaan lentokentälle metsätuoli-sarja ja AGI-kongressin uniikki tuoliprojekti. Meillä on aika iso kokoelma näitä Tatuoituja tuoleja, joka on kiertänyt näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Tämä vaihe seurasi tavallaan Magic roomia.”Meille tuli joitakin vuosia sitten keskustelua puulajien käytöstä. Hän halusi pitäytyä perinteisissä sademetsien kovapuu-lajeissa, joita Skandinaviassa arkkitehdit eivät enää hyväksy. Ne loppuvat maailmasta ja niiden imago on mennyttä. Etsimme korvaavia puulajeja, esimerkiksi venäläinen paju oli yksi yritys. Se oli väriltään outo ja muutenkin hankala. Työskentelimme jatkuvasti asian kimpussa. Mestari Yinin oli hieman vaikea hyväksyä tätä kehitystä, hänen näkökulmastaan tuhansia vuosia käytetyt puulajit olivat edelleen hyväksyttäviä kalustemateriaaleja. Yllättävä apu saatiin Nanjingin metsäyliopiston, ”päämajan”, professori Wangilta. Yliopisto oli saanut solmittua Unescon kanssa projektin bambun hyväksikäytön kehittämiseksi. Kysymys kuului, kiinnostaisiko herroja Kukkapuro ja Fang Hai osallistua asiantuntijoina tähän hankkeeseen. Kyllä kiinnosti!Tämän päivän klassikkoaine, teräsputki, oli ollut minulta ollut syrjässä koko 60-luvun ajan. Tein vain alumiinivalua tai lasikuitulaminointia. Olinhan käyttänyt putkea 50-luvulla, mutta se tuntui minusta vanhentuneelta.Lähdimme heti tutustumaan bambun kasvuolosuhteisiin ja valmistustehtaisiin. Otimme näytteitä mestari Yinille ja saimme puhuttua hänet ympäri kokeilemaan tätä puusepäntyössä outoa materiaalia. Hän innostui asiasta sitten oikein kovasti, vihdoin hänelle aukesi mitä sana ekologia todella tarkoittaa. Suunnittelimme hänelle pienen malliston, ja hän myy näitä kalusteita tänä päivänä melko mukavasti. Olemme saaneet kehittää myös Unescon projektiin moderneja mallikalusteita. Bambu-collectionissa on nyt sohva, erilaisia pöytiä, kaappi, hyllyjä, toimistotuolikin. Tästä toimistotuolista, joka on kokobambuinen malli, on sanottava että se oli hengeltään aivan kuin moderni Billnäs-tuoli. Siis niin arvokkaan oloinen, vaikka tarkkaan ottaen bambukasvi ei ole puu vaan ruoho. Bambusta valmistetaan sälelevyä, josta voidaan sitten tehdä kalusteita, parkettia tai mitä tahansa esineitä.

Artek 2014 Karuselli by Yrjö Kukkapuro

Ilmoituksia yhteensä 789 Myydään käytetty, ostetaan ja rekrytoidaan. Yrjö Kukkapuro Saturnus-tuoli myytävänä. Tämä lienee kaikkien aikojen suosituin tuoli, sillä sitä on maailmalla jo yli. Esimerkkinä Kukkapuron tuotannosta on Karuselli -tuoli vuodelta 1964 Designed by Yrjö Kukkapuro, the Karuselli is one of the most famous lounge chairs in the world. Yammy's Dog Kukkapuro is So Adorable! Bleach Brave Souls BEST MULTI EVER! DEATHBERRY RETURNS 1000 Spirit Orbs. Moving onto the subject in this specific series, Finnish interior and furniture designer Yrjö Kukkapuro is probably best known for the chairs that he's made throughout the years. You could say Yrjö is best known for his furniture, particularly the Karuselli, sometimes called the Carousel chair, which was.. Yrjö Kukkapuro. Finlandıyalı mobilya tasarımcısı Yrjö Kukkapuro (d. 1933), Finlandiya'daki işlevselliğin temel bir figürüdür. Kukkapuro, 1950'lerden bu yana serbest tasarımcı olarak çalışıyor ve kariyerinin başında tasarladığı mobilyaların çoğu bugün hala üretimde

Koko Suomi, Tori

Product Info. Designer: Yrjö Kukkapuro Olen nyt tutustunut puuseppämestari Yiniin ja hänen perheeseensä ja meistä on tullut täydelliset perheystävät. Hän on käynyt Suomessa muutaman kerran ja minä hänen luonaan useita kertoja. Mestari Yin on taikurimaisen taitava, hän hallitsee tuhatvuotisen käsityöperinteen. karuselli. matkatavarahihna. roundabout. liikenneympyrä. karuselli. karuselli kielisanakirja englanti, karuselli helsinki, karuselli kirppis, karuselliturnaus, karuselli tuoli myydään, karuselli play, karuselli englanniksi Joku arkkitehti saattoi soittaa ja kysyä, että olisiko minulla jotakin mallia siihen ja siihen paikkaan. Kerrankin vastasin että kyllä, on tekeillä tuoli mutta se on vasta kipsiaihiona olemassa. Arkkitehti halusi tulla katsomaan tätä hahmomallia verstaaseen. Ja sanoi saman tien, että selvä, otan tämän sisustukseeni.

Yrjö Kukkapuro - Wikipedi

 1. Plaano Yrjo Kukkapuro Office Chair. Artek 2014 Karuselli by Yrjö Kukkapuro. Pierre Jeanneret Huonekalujen Suunnittelu Kodit. Art Furniture Pihakalusteet Tuotesuunnittelu Tuolit Sohvat Sisustussuunnittelu Kalusteet. LAUEI - kaitolovesthis: KARUSELLI CHAIR by Yrjo..
 2. Lisätiedot. Ostetaan hyväkuntoinen aito Artekin valmistama Kukkapuron Karuselli-tuoli. Valkoinen jalka ja musta, konjakki tai nougat nahka. Voit tarjota myös rahin kanssa. Voidaan noutaa kohtuullisen matkan sisällä pääkaupunkiseudusta. Kukkapuro karuselli artek tuoli
 3. Kukkapuron tuoleja 2 kpl. Hp. 300eur kpl. Pieniä vikoja löytyy, esim. alhaalta kaksi remmiä irronnut (ovat tallessa), toisesta yksi remmi katkennut, 2 muovituppia puuttuu ylhäältä putkista. Käytönjälkiä on. Otetaan myös tarjouksia vastaan.
 4. Vanha Kukkapuro tuoli.Kunto kuvanmukainen, verhoilu hieman likaantunut.Keinumekanismi.Korkeutta voi säätää.Hp. 125eOrno Stockmann design lepotuoli Haimi Avarte
 5. an messuille suunniteltu prototyyppi. Alkuperäinen pehmuste, mutta homeinen ja repaleinen. Siitä kuitenkin helppo teettää...
 6. Kahdeksankymmentäluvulla oli uskomatonta, että jopa pankit saattoivat tilata konttorinsa henkilökunnalle riemunkirjavia tuoleja. Samassa tuolissa saattoi olla punaisia, sinisiä ja keltaisia osia. Itsekin, kun näin niitä koottavan tehtaalla, hämmästyin että joku konservatiivinen pankki voisi ostaa tällaisia. Tuo aika heijasteli kaikkialle, ei ainoastaan arkkitehtien ja suunnittelijoiden töihin.
 7. Kukkapuro. Published March 5, 2019 at 1000 × 600 in Kukkapuro. Trackbacks are closed, but you can post a comment. ← Previous

Artek Karuselli-rahi, valkoinen nahka

Karuselli-tuoli alkoi pyörittää. Ura lähti nousukiitoon jo opintojen alkuvaiheessa, kun hänen Lepotuolia alkoi markkinoida Haimi Oy ja siitä tuli kansainvälinen menestys. Tuoli löytyy muun muassa New Yorkin modernin taiteen museon ja Lontoon Victoria and Albert Museumin kokoelmista Myydään Yrjö Kukkapuron suunnittelema tuoli, valmistaja Haimi. Löytyy useampi kappale. Hintaa 140 /kpl sisäänkäyntejä yrjö kukkapuro Yrjö Kukkapuro istuu ateljeessaan. Oven vieressä näkyy Kukkapuron suunnittelema nahkainen Karuselli-nojatuoli, joka valmistui 70-luvulla. Tiedättehän, mitä filmitähdistä ja muista julkisuuden henkilöistä tavataan sanoa 1000 USD. Yrjo Kukkapuro. כורסא Karuselli, עוצבה בשנת 1964 עבור Haimi פינלנד. עור שחור על בסיס פיברגלס ורגלי מתכת (מסתובב). נושא תווית Haimi Made in Finland Design by Yrjo Kukkapuro. גובה: 100 סמ..

Kukkapuro realized the first model in 1958-1959 and in early 1960s when glassfibre became cheaper Kukkapuro continued the development of Karuselli which finally was produced by the Finnish furniture company Haimi Oy in 1964. The chair was designed to provide a relaxing sitting position as possible Lisätiedot Räsymatto-kankaalla päällystetyt Kukkapuron tuolit, joissa hyvä istua. Siistissä käytetyssä kunnossa. Yhteishintaan 100 euroa, tai erikseen ostettuna 50 euroa/kpl.Tänä päivänä Fang Hai on tohtori ja professori, joka on kirjoittanut kymmenen kirjaa Suomen arkkitehtuurista ja muotoilusta, jotka on julkaistu Kiinassa. Hän on tehnyt Suomen tunnettuuden eteen enemmän kuin kukaan aikaisemmin Kiinassa, hän todellinen kulttuurilähettiläs. Lyrics for Kukkapuro by Ellips. Kuinka paljon täytyy jaksaa Ennen kuin hajoaa? Tanssitaan päällä ruusujen Tunnen kuinka piikit tahtia lyö Ei yksi kukkapuro meitä enää pelasta Eikä aalto jätä henkiin Sä et enää yhtä paljon mua rakasta Et, vaikka haluisin niin Antaa sataa

Artek Karuselli tuoli, musta-valkoinen Finnish Design Sho

Öljykriisin jälkeen siirryin suoraan käyttämään vaneria. Tavallaan tekninen ajattelu ja teknologiset lähtökohdat tulivat suoraan mukaan suunnitteluuni muovituolikaudelta. Se on pysytellyt mukana siitä lähtien. Vapaalla kädellä veistäminen on ohi ja mennyttä.”Tässä Remmi-tuolissa koko selässä jouset ovat näkyvissä. Sattumoisin juuri silloin tanskalaisen tuolitarviketehtaan edustaja tuli paikalle ja esitteli tehtaansa valmistamaa teräsjousta. Tajusin silmänräpäyksessä, että tässä on vastaus tuolin jousitukseen. Siitä saakka Remmi-tuolin jouset on tehty Tanskassa, ja tehdään edelleen. Kyseisen tehtaan esitteissä on ollut Remmi-tuolin kuva siitä lähtien. 19 отметок «Нравится», 0 комментариев — Tiina Vaarakallio (@tiinavaarakallio) в Instagram: «Today we're working in this amazin ateljé of Yrjö Kukkapuro. #architecture #design #kukkapuro Hakusanat: redneck, karuselli, usa, mönkijä <reissupoeka> Lisää tohon tuoliin turvavyöt et pysyy paikalla ja täysillä eteenpäin

Saatuani Karusellin prototyypin lähes valmiiksi, katselimme sitä ensi kerran Haimin huonekaluliikkeen Helsingin keskustan myymälässä aamulla kello kahdeksan. Odottelimme omaa myyntiväkeä saapuvaksi, ja Gunnar Haimi oli aivan kauhun vallassa koska tuoli oli hänen mielestään niin järkyttävä. Hän kertoi myöhemmin, että ei tiennyt miten olisi ilmaissut epäilyksensä hienotunteisesti.Verhoilusta sen verran, että ensimmäisissä kappaleissa nahka oli ommeltu istuimen päälle kuin potkupallon päällinen. Saumaompeleilla muotoiltiin nahka muotoon, liimattiin alle ohut vaahtokumi ja kiinnitettiin reunoista painonapeilla. Itse pidin kovasti tuosta kiinnitystavasta, mutta siitä ei koskaan saatu koskaan millilleen samanlaisia kappaleita, sillä nahka törrötti jokaisessa vähän yksilöllisesti. Esimerkiksi sveitsiläisten piti saada aina täsmälleen samanlaisia tuoleja. Niin aloimme lopulta liimaamaan pehmusteen kiinni runkoon ja lopulta niittaamaankin ne kiinni. Hyväksyin sen pitkin hampain, mutta niin se sitten tehtiin ja lopulta tuhansia kappaleita tehtiin näin, jokainen kappale on yhtä nuoltu. Yrjö Kukkapuro Collection, Helsinki. 80 likes. Yrjö Kukkapuron muotoilutyö perustuu sekä 24% Kaunis valkoiseksi maalattu koivuvaneri ja pehmeä harmaa villakangas tekevät tuolista nappivalinnan talveen . Yrjö Kukkapuron Karuselli on suunniteltu hyvin tarkkaan, täydellistä ergonomiaa ja.. Minulla henki salpautui, soitin heti pojille ja ilmoitin ”se on Sirkus!” Sillä nimellä sitä on nyt myyty kohta kolmekymmentä vuotta. Korkeat tuolit. Nojatuolit. Yrjö Kukkapuro Karuselli-nojatuoli

Yrjö Kukkapuro Collection - Posts Faceboo

Ammattilaisen uudistamalla vintage kangaspäällisellä.Hyväkuntoiset, iän tuomia normaaleja käytönjälkiä.Hinta: 349 euroa / tuoli.---Liikkeemme on avoinna:to-pe-la klo 11-17Avoinna myös sopimuksen mukaan.Osoitteemme:Kirkkokatu 2 klikkaa TÄSTÄ kotisivuillemmeNäin on syntynyt mallisto, jossa on yksinkertainen vertikaaliosa ja levyt istuinpehmusteiden alla. Samasta osasta saa sitten halutun mittaisen sohvan ja tuolin. Komponentti-idea on periaatteessa samanlainen kuin Ateljee-sohvassa. Materiaalina käytetään kierrätyspuukuitulevyä. Pintakäsittelynä on akryylilakka, joka on myrkytön ja lapsiystävällinen, sitä voi huoletta vaikka pureskella. Osat ovat litteitä, ne saadaan pakattua pieneen pakettiin ja kuljetuskustannukset ovat edulliset. Näin mallistossa on mukana ekologia useimmissa kohdissa. Rinteen juurella sijaitseva Hotelli RukaValley on alkusysäys kokonaiselle kävelykylälle, johon uutta rakentamista on tarkoitus jatkossa keskittää

Yrjö Kukkapuron suunnittelema Remmi-tuoli täyttää 50 vuotta - nimi

Karuselli (tuoli) - Wikipedi

 1. Yrjö Kukkapuro. Experiment coffee table. Karuselli lounge chair. estimate: $2,500-3,500
 2. tunnetun nimensä Karuselli.
 3. isteritason istuin. Tarvittiin rinnalle pienempi, joka toimiston tuoli. Tein siitä version, joka myöhem

Artek Karuselli-tuoli, musta nahka, K 92 cm

Buy the Miniature Karuselli Chair by Yrjö Kukkapuro and more online today at The Conran Shop, the home of classic and contemporary design. One suggests that Kukkapuro and his daughter came up with the shape while building snow chairs one winter day in the sixties Yrjö Kukkapuro (born April 6, 1933) is a Finnish interior architect and furniture designer. His career started in the 1950s while studying in the Academy of Design in Helsinki. Kukkapuro's most famous model is called Karuselli (carousel).. ”Minut kutsuttiin vierailevaksi taiteilijaksi Lahden kaupungissa järjestetyille Lahti-viikoille vuonna 1987. Paikaksi oli valittu Lahden kaupunginteatteri, jonka minä ja Pekka Salminen olimme suunnitelleet muutama vuosi aiemmin. Teos piti laatia teatterin aulaan, joka muutenkin jo oli täynnä minun huonekalujani. Mietin, että miten ihmeessä niiden sekaan voisin laittaa telineelle malleja esille. Koska olimme teatterissa, päätin tehdä tilaan jonkinlaisen lavastuksen, huoneen huoneessa. Rakensin aulan keskelle puoli metriä korkean lavan ja siihen pari pystyortta, joihin valaisimet kiinnitettiin. Lavalla oli muutamia huonekaluja, yksi metallikehikkoinen pöytä, johon laitoin kanneksi sinisen lasin. Kun valaisin pöytää spotilla ylhäältä, siitä lankesi upea sininen varjo. Tämä synnytti ylitodellisen tunnelman muuten melko tavanomaisen kokonaisuuden ylle.

Artek Karuselli-tuoli, ruskea nahka, K 92 cm

Pari kolme vuotta sitten 2000-luvulla suunnittelin kiinalaiseen toimitaloon valaisimet, jossa käytin täysin samaa ideaa, tosin säästölampuilla muokattuna. Tämä on ollut mielestäni niin hyvä idea, tuollainen kahden alumiinitaivutteen yhdistelmä, joilla saadaan aikaan täysin portaaton suunnattavuus. الصفحة الرئيسية > الأثاث › karuselli كرسي بواسطة yrjo kukkapuro 381 النتائج المنتجات. التوصيات. حول المنتج والموردين: Alibaba.com يقدم منتجات 381 karuselli كرسي بواسطة yrjo kukkapuro Kun prototyypit valmistuivat, sähkötarkastuslaitos, joka silloin vielä valvoi sähkölaitteiden valmistusta, oli täysin pöyristynyt näistä valaisimista. Mutta niin vain hyväksyminen lopulta tuli insinööreiltä.

Ja sattumalta löytyi tällainen äärimmäisen pelkistetty ratkaisu jo silloin 60-luvulla, kiitos näiden yksinkertaisten talonpoikaisjuurien.” Kuponkikoodi lenkkitossut tuoreita tyylejä Artek Karuselli tuoli, musta-valkoinen | Finnish Design Shop. paremmin Yhdysvallat uusi ulkonäkö Yrjö Kukkapuro - Bukowskis. halpa myytävänä suunnittelija muoti yksityiskohtainen ilme Verhoomo Ojalainen: Myydään Yrjö Kukkapuro Saturnus.. Suunnittelin 100 A valaisimen alunperin 1968 Milanon Triennaleen. Siinä oli rinnakkain kaksi spottivaloa. Niitä tehtiin sitten myöhemmin, kun tarvittiin valaisinta ja sitä alettiin valmistaa tämän valmiin idean pohjalta. Nimeksi tuli lakonisesti 101 A, 102 A jne. Yrjö Kukkapuro; Karuselli-tuoli, 1998. Löydä tämä ja muuta käyttäjän SeijaH *~* taulusta Suomi, Finland - Postimerkit Stamps. Tunnisteet. Löydä ideoita: Postimerkit. Yrjö Kukkapuro; Karuselli-tuoli, 1998

-Kukkapuro found a fellow Arrancar that reminded him of his owner, and couldn't help but follow along. His memories of the man were fuzzy, but surely someone that had stuck with him this long was important. He decided to follow this other Hollow no matter what, if only to have someone to please.. Se on yksi 200-neliöinen tila, siinä on luonnon läheisyys kouriintuntuva, valon ja vuodenaikojen vaihtelu luo oman tunnelmansa. Sinne on kerääntynyt prototyyppejä ja malleja vuosien varrella valtavat määrät. Tavallaan on helppo tarkastella ja päivittää omia töitä, kun ne ovat koko ajan käden ulottuvilla. Minulle ei oikeastaan sovi tyhjä työhuone, joka tietysti voi olla myös upea, vaan on inspiroivaa, kun materiaali on silmien edessä. Tämä on minulle kaikkein luontevin tapa työskennellä. Me asumme työhuoneella, eikä päinvastoin eli töiden kotiin tuominen ei ole meille ongelma. Tällainen työhuonemiljöö, joka on pop-taiteen ja 60-luvun valtatrendin olennoituma rankimmillaan, pitää yllä askeettista ja modernia otetta työskentelyyn. Tässä ympäristössä tuntuu vaikealta suunnitella vaikka kokopuista huonekalua. Se ehkä lajittelee työtäni. Tällaisia vaikutteitahan on jokaisella. Jos olisin asunut ikäni tuossa isoisän hirsitalossa, voi olla että olisin ihastunut suunnittelemaan kokopuisia huonekaluja puusepille. Ehkä se olisikin ollut se oikea tapa, kuka tietää. Nyt on käynyt näin. Tässä poppari-talossa on syntynyt näitä muotoja ja värejä. Ja funktioita tietenkin. Ergonomia tulee vahvasti osana sitä. Siitä tuonnempana.”Tuoleja tehtiin akryylistäkin vakuumilla eli tyhjiömuovaamalla levystä, mikä nykyään on melkein yleisin tapa muovata muovia. Teimme tuolinrunkoja venetehtaassa Rymättylässä. Koska koneet olivat niin isoja niin teimme aina kerrallaan kuuden tuolin satsin. Kuusi muottia laitettiin rinnan ja tyhjiömuovattiin kerralla. Se oli kaikkein teollisin vaihe muovituolikaudellani. Kukkapuro hioi ideaansa Karuselli-tuolista pitkään ja käytti kehoansa avuksi muotoilussa. Samaa henkeä on myös Junior-nojatuolissa, jonka Avarte on Karuselli-rahi on suunniteltu kotimaiseen Karuselli-klassikkotuoliin. Yrjö Kukkapuron suunnitteli Karuselli-tuolin vuonna 1965 ja se kuuluu..

Artek Karuselli-tuoli, valkoinen nahka, K 92 cm

Kehittelin itselleni tämän jälkeen malliverstaan, jossa minulla oli jo assistenttejakin. Työskentelin kuvanveistäjän työvälineillä. Hankin hienoimmat kuvanveistäjän työstövälineet mitä maailmalta löysin ja niillä sitten muovailin tuoleja. Tunsin päässeeni lähelle sitä, mistä alunperin olin haaveillut, eli vapaan taiteilijan asemaa. Minuthan lähetettiin alun perin Imatran piirustuskoulusta Ateneumiin opiskelemaan graafikoksi, mutta toisin kävi.Olinkin vissiin ainoa, joka itse teki prototyyppejä koulussa. Kyllähän siellä moni suunnitteli huonekaluja, monesta tuli etevä suunnittelija, mutta en muista että kukaan olisi tehnyt prototyyppejä. Minä olin ainoa hullu, joka tein prototyyppejä Ateneumin C-portaan ensimmäisessä kerroksessa. Siellä oli yksi huone varattuna puusepänverstaalle, siellä oli höyläpenkki, vannesaha ja pari porakonetta. Se oli primitiivinen verstas, jossa minä väsäsin loputtoman määrän huonekaluja. Taivuttelin vanerista, sahasin ja tein.

«Today we're working in this amazin ateljé of Yrjö Kukkapuro

Yrjö Kukkapuro (Q11903027). From Wikidata. Jump to navigation Jump to search. English. Yrjö Kukkapuro. Finnish designer and architect. notable works. Karuselli Se rakennettiin sitten Binnen-galleriaan, minä ja Jarkko Reiman kävimme sen tekemässä. Kävi niin hyvin, että ICSID-muotoilujärjestön kongressi sattui olemaan samaan aikaan Amsterdamissa. Magic roomin avajaiset oli osutettu kongressin vapaailtaan. Siitä seurasi, että ICSIDin monisatapäinen joukko tungeksi sinne kanavan varteen. Kolmenkymmenen maan eri muotoilijat ihmettelivät tätä näyttelyä ja sitä alettiin haluta heti Milanoon, Tukholmaan, Zagrebiin ja jopa Australiaan. Toistin tätä näyttelyä sitten monet kerrat eri puolilla maailmaa. Vuonna 1990 minut kutsuttiin Göteborgin taideteollisuusmuseoon, Röhsska Konstindustri-museoon, vierailevaksi suunnittelijaksi. Tein sinne ehkä suurimman ja upeimman Magic roomin. Sille päätettiin myös antaa uusi ruotsinkielinen nimi, Surrum, surrealistinen huone.

The Karuselli armchair by Yrjö Kukkapuro

made by Anu-Riina + Anna: 2016

”Sanon yleensä opiskelijoille, että ekskursio tehtaalle ja tukkuliikkeeseen voittaa aina opetuksen. Siellä opitaan todelliset asiat.Eräällä Borgin luennolla sain ratkaisevan sysäyksen ruotsalaisen tohtori Åkerblomin tuolifysiologisesta tutkimuksesta, jossa hän oli tutkinut istumisen ergonomiaa useista näkökulmista. Esimerkiksi on reiden verenkierto. Jos tuolin istuin on väärän muotoinen ja mallinen, siinä liian kovat reunat ja särmät sekä väärät pehmusteet, ne voivat painaa pitkäaikaisessa käytössä valtimoita ja aiheuttaa ongelmia ihmiselle. Toinen on ristiselkä, jos sitä jatkuvasti rasitetaan ja pullistetaan, on issias-selkävamma väistämätön. Ensimmäinen hankittujen selkäongelmien syy on väärä työasento ja kantaminen, toinen on istuminen. Riippumatto on pahin mahdollinen tuoli, sillä se vääntää selkärankaa alaspäin, esitti tohtori Åkerblom.Siinä kaikki niitä sitten äimäilivät, ja oli tullut ilmi että siinä on ukko, joka tekee niitä prototyyppejä ja näin se Antinkin korviin oli tullut. Ja jostakin syystä hän valitsi tulevaisuuden kotiin tällaisen nuoren, vielä valmistumattoman suunnittelijan työn.Läheinen työtoverini oli 1960-luvulla oli graafikko Teemu Lipasti, jonka käsiala oli vapaa ja moderni.Hänen kanssaan ryhdyimme tekemään esitteitä, joissa oli näkyvissä tuolin rakenne ja ergonomia kertavilkaisulla. Pidän tätä tapaa vielä tänäänkin mielekkäänä. Informaatio tulee katsojalle kerralla, ei tarvitse erikseen selata ergonomisia tietoja sieltä sun täältä ja toimintoja toisaalta. Kaikki on selvää kertavilkaisulla!

(4) yrjo kukkapuro Karuselli lounge chair

Kukkapuro Papers and Research , find free PDF download from the original PDF search engine. Yrjo Kukkapuro Designed Haimi Karuselli Model Brown Leather Chair & Ottoman - Estimate $2,000 - $3,000: 87. Joe Columbo Designed Elda Swivel Black Leather Armchair - Estimate $1,000 - $2,000 ”Valmistaja, jonka kanssa olin tehnyt yhteistyötä vuosikausia, tuli 80-luvun alussa sukupolvenvaihdostilanteeseen. Alkuperäinen omistaja lopetti toimintansa ja yrityksen henkilökunta osti perheeltä liiketoiminnan haltuunsa. Yrityksen nimi oli pakko vaihtaa, sillä omistajaperheen sukunimeä ei enää voitu käyttää firman nimenä.Näyttäessäni tätä kuvaa 80-luvulla Pertinotsan savupirtin pöydästä Seurasaaresta, huomasin että 1700-luvulla oli tehty jo tuollainen dekoraatio-osa pöytään. Sehän on bysanttilaista vaikutusta, talo on kotoisin Karjalan kannakselta. Siinä on siis upeat postmodernit koristeet, 200 vuotta sitten tehtynä. Siinä mielessä on ollut innostavaa nähdä tämä Pertinotsan sisustus, sillä se antaa täydelliset juuret työlleni. ”Lisätiedot Myydään hyväkuntoiset Yrjö Kukkapuron suunnittelemat tuolit, alkuperäinen kangasHP 300/kpl tai 500/pari

Varastostamme löytyy mm. karuselli 412-tuoli, 418-tuoleja (niskanojalla) 2kpl ja 416-tuoleja (pyöreä jalka) 2kpl, 417-tuoleja (Räpyläjalka pyörivä) 5kpl ja yksi munatuoli. Myydään Yrjö Kukkapuro Karuselli 412-tuoli. Täysin kunnostettu. Nahka uusittu, runko maalattu Karuselli Tuoli edustaa konkreettisesti suunnittelijoiden mahdollisuuksia. Koska jokainen tarvitsee tuolia ja se on Esimerkiksi yleisnimellä balau, seraya, meranti, luan tai filippiinien mahonki myydään kaupoissa seuraavia puulajeja timeless design is sustainable, Karuselli by Yrjö Kukkapuro, since 1964 Vitra Miniature Karuselli, Kukkapuro: Miniatures Collection: La Miniatures Collection del Museo Vitra Design abarca objetos clave de la historia internacional del diseño de 1850 hasta hoy. Todas las miniaturas son réplicas exactas de los originales en cuanto a construcción, material y color 8991 USD. Yrjo Kukkapuro. Manufacturer. Haimi. Design Period. 1960 to 1969. Country of Manufacture. Finland. Style. Mid-Century. Detailed Condition. Good — This vintage item remains fully functional, but it shows sign of age through scuffs, dings, faded finishes, minimal upholstery defects..

Avarten ajan ensimmäinen tuoli, funkishenkinen kromin ja mustan vanerin rytmittämä Skaala-tuoli, muuntui A-500 sarjaksi erään ruotsalaisen arkkitehdin aloitteesta. Hän oli suunnittelemassa sairaalaan uutta sisustusta ja kysyi minulta, voisinko kehittää Skaalan pohjalta jotakin värikästä, sairaalaan sopivaa mallistoa. Hän toivoi sairaalan odotustiloihin jotain mielenkiintoista katsottavaa tylsien pyökkituolien sijaan. Siinä oli sitä visuaalista ergonomiaa parhaimmillaan. Innostuin kovasti ajatuksesta. Kehitin tuolin, jonka metalliosissa on väriversioita, levyjen reunoja voidaan värjätä miksi vain ja verhoilu voi olla minkä värinen tahansa. Myöhemmin sitä valmistettiin tietysti mustavalkoisena postmodernin vaiheen mentyä ohi, ja jopa harmaana. Nyt sitä tehdään Kiinassa lisenssivalmistuksessa jälleen värikkäänä. Vepsäläinen: The decades of design: Karuselli, Yrjö Kukkapuro (1964). This is an archived ad - to view, please register for Bestads PRO membership or log in if you're already PRO. Ads on Bestads are free to view for the first week they appear Karuselli lounge chair & ottoman designed by Yrjo Kukkapuro for Artek. Born in 1933, the Finnish furniture designer Yrjö Kukkapuro is a central figure of Finnish functionalism. Kukkapuro has been designing furniture since the 1950s and much of the furniture he designed is still in production today Myydään Kukkapuron tuoli. Tuoli on hyvässä alkuperäisessä kunnossa. Nouto Turun Martista tai postitus. --- Hakusanoja: aalto artek kukkapuro vintage design saturnus haimi karuselli työtuoli Myydään Erillistoimeksi ROIKKU-KARUSELLI Voi olla että vaatii pientä fiksaamista Nouto: 22.9.2019 Mennessä

Professor Kukkapuro has been the company's principal designer from the very beginning. His designs reflect an awareness of space and its function, be it the space of classical or modern bu. ildings. Furniture has been designed by making it complement the architecture of the building, by making it.. Minähän synnyin isoisän talossa Karjalan kannaksella, joka tosin oli rakennettu 1900-luvun alussa, mutta muuten se oli samanlainen hirsitalo täsmälleen. Siellä oli kaikki omatekoiset välineet, isoisä söi puulusikalla ja pisti lusikkansa aterian jälkeen seinälle hirren rakoon.

Olli Borg totesi, että tässähän se on, tästä kehitetään hotelliin tuoli. Silloin tuli kiire hankkia vanerin puristaja. Kun se sitten löytyi, kuten edellä kerroin, tehtiin tuoleja 2000 kappaletta Ollin Borgin hotelliin. Käsinojan sideosa tehtiin alumiinista hiekkavalulla, vasta myöhemmin, kun mallista tuli valtavan suosittu, siirryimme injektiovaluun. Ideaali tuoli riippuu siitä, millaiseen tarkoitukseen tuoli on tarkoitettu. Aurinkotuolilla voi rentoutua lukien kirjaa tai ottaen nokoset iltapäiväauringossa. Joillekkin jalkatuki on välttämätön, kun taas toisille säädettävä selkänoja on tärkeämpi. Perustavanlaatuiset piirteet, riippumatta tyypistä ova Yrjö Kukkapuro. 'Karuselli' swivel armchair, 1964-1965. Leather, chromium-plated metal, painted fibreglass. More Lots By Yrjö Kukkapuro. More Lots in This Sale ”Olen usein aloittanut esitykseni näyttämällä kuvia talonpoikaisarkkitehtuurista 1700-luvulta Helsingin Seurasaaresta.

Kuinka paljon siinä on kansainvälistä vaikutusta, on vaikea sanoa. Jotakin vaikutteita varmaan on, lehtiä oli nähty, mutta yhtään ulkomaan matkaa en ollut tehnyt, edes Tukholmassa ei oltu käyty. Oikeastaan Alvar Aalto oli esikuva, ja joitakin muita hienoja suomalaisia suunnittelijoita oli olemassa. Opettajamme Ilmari ”Imma” Tapiovaaran vaikutus on ilmeinen. Mistä syystä tässä tuolissa ei näy 50-luvun henki, vaan normaali funktionaalinen suunnittelu? Ilmeisesti jo opiskelun toiselta vuosikurssilta löysin oman tyylini.” Yrjö Kukkapuro on suomalainen muotoilija, jonka tunnetuimpia töitä ovat Karuselli-tuoli ja Ateljee-sohvaryhmä. Kukkapuro on innovatiivinen suunnittelja, jonka töissä on otettu huomioon myös ergonomia. Yrjö Kukkapuro on saanut myös useita palkintoja, kuten Pro Finlandia -palkinnon vuonna.. Opin itse grafiikkatuolien teon, kun näin miten kuviolaminointia pystytään tekemään ja monet muutkin asiat olen oivaltanut nähdessäni, miten tuotannossa toimitaan. Designed by Yrjö Kukkapuro, the Karuselli is one of the most famous lounge chairs in the world. Kukkapuro began developing the fibre glass chair in the..

Minä olin tuolloin toisen vuosikurssin opiskelija Ateneumissa ja Antti Nurmesniemi oli jostakin saanut vihiä, että sisustustaiteen linjalla oli opiskelija, joka teki itse malliverstaalla prototyyppejä.Se, että Plaanosta ja Fysiosta tuli niin karun funktionaaliset ja fyysiset ihmisvartalon heijasteet, johtui osittain 70-luvun hengestä. En voi yksin ottaa kunniaa tästä tyylin vaihdoksesta. Pakko on hyväksyä, että se aika vaikutti voimakkaasti työskentelyyn. Seitsemänkymmentäluvulle tultaessa ei kulttuuripolitiikka enää sallinut taiteessa eikä arkkitehtuurissakaan mitään esteettistä taiteilua, vaan kaiken tekemisen piti olla teknistieteellistä vallankumousta edistävää. ”Design for need” –oli tunnuslause, joka toistui jatkuvasti kaikkialla. Hyväksyttiin vain ankaran tieteellispohjainen suunnittelu. Samaan aikaan siis syntyivät Fysio ja Plaano. Öljykriisin jälkeinen luontoystävällinen teknologia tuli mukaan olosuhteiden pakosta, vaikka ensi alkuun ekologia ei ollutkaan kiinnostuksen polttopisteessä. Tieteellinen, fysioen eli terveyttä edistävä katselukulma tuli tärkeäksi. Uskon ajankohdan vaikuttaneen voimakkaasti suunnitteluuni. Mutta jokainen elää aikansa vankina, sille ei mahda mitään.Bambu ja koivu ovat samankaltaisia. Jos koivikoita hoidetaan ja jalostetaan hyvin, se riittää periaatteessa ikuisuuteen. Toisin kuin jalopuut, jotka vaativat satojen vuosien kasvuajan. Kun ne loppuvat, loppuu käyttökin.

Yrjö Kukkapuro : furniture designer. DESC SOURCE. sisustustaide. huonekalut. tuolit Yrjö Kukkapuro armchair, model '418', for Haimi Finland late 1960s. This '418' armchair by Finnish designer Yrjö Kukkapuro has a fiberglass shell with thick cushions in original brown terracotta leather that has aged beautifully over time. Together with the iconic Model 412 'Karuselli', the 418 chair was.. Lisätiedot. Ostetaan hyväkuntoinen aito Artekin valmistama Kukkapuron Karuselli-tuoli. Valkoinen jalka ja musta, konjakki tai nougat nahka. Voit tarjota myös rahin kanssa. Voidaan noutaa kohtuullisen matkan sisällä pääkaupunkiseudusta. Kukkapuro karuselli artek tuoli Myynnissä Kukkapuron suunnittelema tuoli, uudelleen päällystetty laadukkaalla kankaalla. Myydään verhoilun hinnalla.”Ensimmäisen luentoni jälkeen Nanjingin Metsäyliopiston kampuksella eräs ujo nuori mies lähestyi minua ja kysyi tunnustellen, kiinnostaisiko minua lisenssivalmistus Kiinassa. En taaskaan osannut ottaa asiaa oikein todesta, otin vain kiittäen hänen käyntikorttinsa. Tiedustelin kuitenkin kotimaan päästä, olisiko siellä innostusta tällaiseen. Vastaanotto oli kovin myönteistä ja niin otimme yhteyttä Shanghaissa olevaan tehtailijaan. Aloitimme sitten lisenssivalmistuksen Kiinassa ja asiat sujuvat siellä oikein hyvin.

Yrjö Kukkapuro on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia ja palkituimpia kalustemuotoilijoitamme sekä yksi suomalaisen kalustemuotoilun keskeisiä modernisteja. Kukkapuron muotoilutyö perustuu sekä esteettiseen, että toiminnalliseen innovatiivisuuteen, käyttökokemukseen ja ergonomiaan Siirryttyämme omaan ateljeerakennukseemme 1960-luvulla, kehittelin siitä pitkävartisen version, kuin katulyhdyn. Sillä sain valoa pöydän päälle ripustamatta sitä katosta. Oli käynyt niin hassusti, että minä, joka olen varsinainen ripustusihminen, olin suunnitellut rakennuksen, jonka kattoon ei teknisistä syistä voi ripustaa mitään!

Designed by Yrjö Kukkapuro, the Karuselli is one of the most famous lounge chairs in the world. Karuselli - Pandoran lipas EP:n avausraita. Miks/Mast/San/Sov: Karuselli Säv Karuselli oli melko vallankumouksellinen tuoli omana aikanaan, sen alkutaivalta kuvaa seuraava pieni tarina. Karuselli tuoli, nougat-valkoinen, Artek. 6680,00€. Siirry ostamaan. Yrjö Kukkapuron suunnittelema Karuselli on todellinen klassikko ja yksi kansainvälisesti tunnetuimmista.... Lue lisää. Kaupat (1) Vaikka perhe muutti jo pienenä ollessani kaupunkiin Viipuriin, ovat syntymäjuureni talonpoikaisarkkitehtuurissa. Sen vuoksi tämä sopii mielestäni hyvin selitykseksi siihen, miksi meitä huvittaa tehdä pelkistettyä ja jopa askeettista muotoilua täällä Suomessa. Eli mistä Suomen muotoiluun tulee tämä asketismi ja pelkistäminen, joka lienee perustyyppejä meidän muotoilussamme. Se lähtee varmaan siitä, että kansanomainen tekeminen on lähellä, historia on niin lyhyt ja niin harvat suunnittelijat ja arkkitehdit ovat kaupungissa syntyneitä. Suurin osa on maalaisympyröistä kotoisin.

Kukkapuro's most famous model is called Karuselli (carousel) and it belongs to the collection of major museums including the Museum of Modern Art, New Kukkapuro is married to graphic artist Irmeli Kukkapuro née Salminen since 1954. The couple have built a home studio in Kauniainen in 1968 Model/ Name: Karuselli. Style: Modern. Kukkapuro spent several years sculpting the chair, arriving at the iconic form in 1964. An immediate international success, the chair prompted Gio Ponti to choose Karuselli for the cover of Domus in 1966 and inspired Sir Terence Conran to proclaim it his favourite.. Muoviaikakausi oli lähes täysin murskannut huonekaluvanerin tekemisen taidon Suomessa. Aallon huonekaluja valmistettiin käsin Korhosen tehtaassa Turussa, mutta se onkin Suomen muotoiluhistoriassa oma lukunsa. Muut kaikki koneet ja puristimet oli tuhottu. Muun muassa Schaumannin tehtaalta saimme kuulla, että juuri oli romutettu vaneritehdas. Putsattu ja viety kaatopaikalle koneineen päivineen. Me halusimme aloittaa uudelleen vanerin muotopuristuksen, mutta ei löytynyt tekijää.

 • Pori sää 15vrk.
 • Pikkuvarpunen blogi.
 • Sodankylän elokuvajuhlat 2017 midnight sun film festival.
 • Tasapainotyyny istuminen.
 • Nettietiketti selkokielellä.
 • Mf 165 räjäytyskuvat.
 • Venäjänsininen terveys.
 • Varvassukat netistä.
 • Gastro messut liput.
 • Single cafe osnabrück.
 • Palkanlaskija palkka tes.
 • Wippies kirjautuminen.
 • Kummiudesta kieltäytyminen.
 • Pärnäs lautta.
 • Cadillac 1959 till salu.
 • Suzuki pv 50cc power suutin.
 • Lihavimmat kansat 2017.
 • Teräketjun valinta.
 • Fahrrad ankauf leipzig.
 • Motiva helsinki.
 • Poikien juhlapuku 140.
 • Blind date chemnitz.
 • Paprikan kasvatus monivuotinen.
 • Luumu terveys.
 • Perkkaanpuiston koulu.
 • Keinohedelmöitys yksinäinen nainen.
 • Supersaver kirjaudu.
 • Sony 55 4k hdr android smart tv kd55xe9005baep.
 • Tupakoinnin yleisyys maailmalla.
 • Hoitotyön termit.
 • Jyma fastigheter lund.
 • Elsker dig for evigt youtube.
 • Arginiini ja maksa.
 • Lihasnykinä.
 • Oaj kuntoutus.
 • Tyynynpäällinen 50x50 ohje.
 • Best regards suomeksi.
 • Ruostesuojaus joensuu.
 • Kuopion teku.
 • Chest binder.
 • Koulukadun koripallokenttä.