Home

Orwellilainen kaksoisajattelu

Vuonna 1984 - Wikipedi

 1. 10. Orwellilainen täysvakoilu alkamassa USA:n Baltimoressa - yksityisrahoituksella 14:40. 1. Raportti: Venäjä torjunut jälleen Israelin ilmahyökkäyksen Syyriaan 21.9
 2. ust melko Orwellilainen maailma olis tommoinen. Joku vois pian ryhtyä kyselemään yksityisyyden suojan perään
 3. Asiaperusteitakin on yritetty lähinnä Hetemäen toimesta. Minua vähän mies säälittää, sillä ei hän voi itsekään uskoa esittäneensä jotain nimenomaan hallituksen sote-uudistusta tukevaa. Hänen mainitsemansa seikat kun koskisivat yhtä hyvin vaikkapa nykyisen terveydenhuoltomallin evoluutioversiota – itse asiassa esimerkiksi tietotekniikan osalta jopa valtavasti enemmän.
 4. Mustan huumorin höystämä orwellilainen tieteisjännäri virkamiehestä, joka unelmoi rakkaudesta ja paremmasta maailmasta mutta päätyy valtion viholliseksi. Pääosissa Jonathan Pryce, Robert De Niro
 5. Evästeet Käytämme Alma Median sivustoilla evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt evästeiden käytön.
 6. Orwellilainen täysvakoilu alkamassa USA:n Baltimoressa - yksityisrahoituksella. Julkaistu 22.09.2019 14:40, 3664 lukukertaa
 7. Ehkä ne sanat tulevat joltain taustanauhalta. Asia voisi selvitä, jos haastattelija SOTE:n sijaan kysyisi häneltä vaikka, montako suunnikasta mahtuu aurinkoon.

'Kaksoisajattelu' sanan kanssa rimmaavat sanat. Ylimpänä näet riimit, jotka ovat lähimpänä 'kaksoisajattelu' sanaa Kun Commodore 64 oli kotimikromarkkinoiden valtias ja DRM-kopiosuojaukset vasta orwellilainen kauhukuva, kiersi monessa kaveriporukassa Turbo Tape -kasetteja, joihin oli tallennettu pelejä ja..

2016-07-17 ESS: Menisitkö vankilaan, Teuvo Hakkarainen

 1. Orwellilainen Ilmakaista Ykkösen maailma ei eläytyen lukiessa tunnu parodioitavalta. Mitä tahansa sekavan häiriintynyttä sanookin, se on joko mallikansalaisen puhetta tai armotonta ajatusrikosta
 2. Katso sanan kaksoisajattelu käännös suomi-latvia. Ilmainen Sanakirja on monipuolinen sanakirja netissä. Sanan kaksoisajattelu käännös suomi-latvia
 3. Minua häiritsee suomalaisessa lehdistössä täsmälleen sama asia kuin Halla-ahoa: epärehellinen kaksoisajattelu ja puhetapa, jolla maahanmuuttajista tms. puhutaan ja kirjoitetaan
 4. Ed Husain oli hyvin tyypillinen eurooppalainen muslimi, joka syntyi Iso-Britanniassa keskiluokkaiseen pakistanilaiseen maahanmuuttajaperheeseen. Vaikka Husain kärsi rasismista nuoruudessaan ja joutui koulukiusatuksi, hän pääsi korkeakouluun, jossa valitettavasti hän kohtasi Young Muslim Organizationin (YMO) islamisteja, joilla on yhteyksiä pahamaineiseen pakistanilaiseen islamistiseen puolueeseen Jamat-e-Islamiaan.
 5. ”En voi sanoa, että seuraisin asioita kovin valppaasti, mutta jotenkin tuntuu, että SOTE- ja maakuntauudistukseen liittyen lukemattomia perustavaa laatua olevia kysymyksiä on aivan ilmassa, eikä niihin ole saatu mitään järkeviä vastauksia. ”

Sanan kaksoisajattelu määritelmät

Orwellilainen valvontayhteiskunta tekee tuloaan ryminällä ilman kummempaa kritiikkiä. Nykyiset tekniset mahdollisuudet saavat tosin Orwellin näkemykset vaikuttamaan varsin harmittomilta Tavio katsoo, että vihapuhe on orwellilainen uustermi, jolla pyritään rajoittamaan toisinajattelijoiden sananvapautta ja hillitsemään EU- sekä maahanmuuttokritiikkiä Esimerkiksi Google antaa huhtikuussa 2018 reilusti toista miljoonaa osumaa sanaparille Orwell - artificial intelligence . Pintapuolisen sisällönanalyysin perusteella näyttää siltä, että monissa.. Kutien tehtävistä (menoista) häviää yli 50 % (tai oikeastaan lähemmäs kaksi kolmasosaa). Jäljelle jäävät oikeastaan vain koulutus ja kaavoitus & rakentaminen. Kysymys kuuluu; mihin tämän ”uudistuksen” jälkeen oikeastaan tarvitaan enää kuntia. Mitä tarkoittaa kunnallinen itsehallinto kunnissa, joilla ei ole mitään tehtäviä. Tehtävät siirtyvät de facto valtion virastoille, joissa on näennäinen demokraattinen rakenne (valtio antaa rahat (> 90%) ja määrää standardit; mihin ihmeessä tarvitaan useita satoja poliittisia komissaareja muka edustamaan kansalaisia?).

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Hallituksen maanmainioissa keksinnöissä kukkii ja tulee todeksi orwellilainen uusiokieli todellakin. Jättäisivät 1. edes nuo aseet pois tuosta kyläpoliisi- ehdotuksesta Olen kuitenkin myös sitä mieltä, että mikään orwellilainen koneisto ei ole niin tyhmä, että yrittäisi tuollaista sensuuria, vaan heidän yksittäinen hyödyllinen idioottinsa vaan oli vähän liian innokas Suomessa kaikista maksetuista palkoista joka kolmas euro maksetaan julkisella sektorilla, EU- maissa keskimäärin 22 % maksetaan julkisella sektorilla ja Saksassa n. 17 %. Tällainen orwellilainen ajatusrikos on lainsäädännössämme poikkeuksellinen. Ymmärtääkseni myös jokainen kukkaruukkuja valmistava yritys syyllistyy rikokseen, sillä he tietävät tuotteitaan käytettävän.. Orwellilainen kaksoisajattelu oli minulle uusi termi ja senpä sisältö osoittautuikin mielenkiintoiseksi. Kyse on siitä, että puhuja tietää mielipiteensä epäloogiseksi, mutta kieltää sen

Vehviläinen Uusi Suomi Puheenvuor

 1. Kaupunki, jossa vastaan tulee vain työmatkalaisia ja Wolt-kuskeja, ei ole enää kaupunki, vaan moderni orwellilainen dystopia. Helsinki oli jo ennen epidemiaa tuulinen kaupunki enkä halua edes kuvitella..
 2. Uusien kirjojen vinkit on tehty pääsääntöisesti arvostelukappaleista, jotka vinkkaajat ovat itse valinneet. Emme hauku kirjoja, mutta se ei tarkoita, että olisimme kritiikittömiä – jos kirja on huono, se jätetään kokonaan arvioimatta, koska hyviäkin kirjoja on niin paljon, että huonoihin ei kannata aikaa ja vaivaa haaskata.
 3. Orwellilainen kasvojentunnistusjärjestelmä kirjattiin Suomen lakiin

KAKSOISAJATTELU suomesta latviaksi - Ilmainen Sanakirj

George Orwell (n.)↕. Advertizing ▼ Orwellilainen vuosi 2014: Sinut on rekisteröity massahäirinnän osanottajaksi. Olli Vänskä, 22.1.2014 21:21 Eilen Jussi, tänään Seppo ja huomenna kenties sinä?! Näin se meneevarokaa vaan. Orwellilainen ajatuspoliisi seuraa liikennettä Erään työntekijämme jokainen liike käytävällä taltioitui automaattisesti koneen kovalevylle sen jälkeen, kun hänen kuvansa oli ensin sinne syötetty. Minulle tuli suorastaan orwellilainen tunne valvonnasta En voi sanoa, että seuraisin asioita kovin valppaasti, mutta jotenkin tuntuu, että SOTE- ja maakuntauudistukseen liittyen lukemattomia perustavaa laatua olevia kysymyksiä on aivan ilmassa, eikä niihin ole saatu mitään järkeviä vastauksia.

Mielipiteitä - Markku Karppinen: kesäkuuta 201

Tämä on orwellilainen yritys saada kansalaiset luopumaan omista vaikutusmahdollisuuksistaan ja hyväksymään hiljaa oman etunsa vastainen politiikka. Puhe poliittisista lakoista on hämäystä.. Orwellilainen kauhuskenaario näyttää käyvän monellakin tapaa toteen. Teknologiajätit ja myös pienemmät mainostajat tietävät jo melko tarkalleen liikkeemme verkossa ja pystyvät ennakoimaan.. Siis uutisointia ei suinkaan määrää se mitä tapahtuu oikeasti, vaan uutisointi on mukautettava naiskiintiöihin. Tuleeko tämä orwellilainen menetelmä nyt myös Ilta-Lehteen Tällainen orwellilainen ihmisten valvontajärjestelmä tuntuu vieraalta, Jussi Niinistö sanoo. Hän myös arvostelee paikannusteknologiaan arvioitua satojen miljoonien eurojen hintaa ja toivoo..

kaksoisajattelu - määritelmä - suom

Kun teette ostoksia kirjakauppalinkkiemme kautta ja klikkailette mainoksia, Kirjavinkit saavat rahaa, jota käytetään sivuston kuluihin.Tällainen epä-älyllinen ote tärkeissä asioissa pitää saada loppumaan. Yksi mahdollisuus voisi olla kansalaisfoorumi, jolle kansalaiset voisivat lähettää käsittelyssä olevaan asiaan mielipiteensä ja perustelunsa. Sitten olisi palkattu henkilö, joka koostaisi ajatukset yhtenäiseksi esitykseksi. Siinä eri ajatuslinjat olisi kiteytetty vaihtoehdoiksi, joita voitaisiin sitten lopuksi punnita toisiinsa nähden. Esimerkiksi toisessa kappaleessa esittämäni kaltaiset perustelut voitaisiin kuitata yksiselitteisesti kerralla pois, jolloin ne eivät jatkuvasti roikkuisi mukana hämärtämässä itse asiaa. Tällainen aivoriihi kokoaisi varmasti laajimman mahdollisen ideakirjon ja juuri sellainen tarvittaisiin innovatiivisen keskustelun lähtökohdaksi. Nykyisessä keskustelussa moisesta ei ole jälkeäkään. Foorumin johtopäätökset ja perustelut eivät sitoisi poliitikkoja, mutta ne olisivat heille monta astetta konkreettisempi viesti kuin nykyiset mielipidekirjoitukset.

Uudistusministeri Vehviläinen puhuu kieltä, jota hän tuskin itsekään on sisäistänyt. Roolissaan hän joutuu tekemään kaikenlaista, ollakseen vakuuttava. Yhteisöpaineet on helposti nähtävissä.Itse olen ainakin niin lopen kyllästynyt Vapaavuoreen ja hänen pormestaritar-haaremiinsa että pieni lisähinta maakuntaruhtinaista ei haittaa kun saa katsella noiden pyristelyä valtion riisuessa heiltä vallan. orwellilainen. George Orwellin romaanin Vuonna 1984 kuvaavan maailman mukainen. Tekniikasta tulee orwellilaista, jos yhteiskuntaa kehitetään sokeasti sen ehdoilla. (tekniikkatalous.fi). dickensiläinen. kafkamainen

The Islamist : Why I Joined Radical Islam in Britain, What Kirjavinki

Eilen Vehviläinen ilmoitti, että pääkaupungin edustajien kritiikki tulee liian myöhään. Voi olla. Mutta milloin ehdotuksesta voi oikein keskustella, kun koskaan ei laiteta pöydälle konkreettisia pelimerkkejä ja aidosti keskustella? Tosin näinhän se suomalaine hallinto aina toimii. ”On liian aikaista keskustella asiasta”. ”Kaikki on vielä auki”. ”Uudistusta voi vielä muuttaa sen jälkeen, kun se on hyväksytty”. ”Nyt on kyllä liian myöhäistä tehdä mitään muutosehdotuksia”. Voin vain toivoa, että kirjan orwellilainen maailma ei toteudu ainakaan minun elinaikanani, ja pitää edelleen paikannukset sun muut lisäinfot pois päältä kännykkää käyttäessäni.more Koko paikannusajoneuvoveroajatus on aivokuolleena syntynyt Orwellilainen päiväuni, joka ei koskaan maksa itseään takaisin. Mutta sekun ei mene insinöörin todistamana uskovaisten lanttuun Tukahduttamista on helpottanut Yhdysvaltojen itärannikon yliopistoista tänne 1990-luvulla rantautunut poliittinen korrektius ja ideologisia tarkoitusperiä varten luotu orwellilainen käsitehirviö vihapuhe Onko Orwellilainen kaksoisajattelu vain juonnosta siitä, että feminismi oikeuttaa yksilöä Miksi aggressiivinen feminismi käyttäytyy niin kuin Orwellilainen Junior Anti-sex-league, ja samalla ajaa..

Haku - george orwellin HS

 1. ..ja siksi orwellilainen kaksoisajattelu piti tarinan voimissaan. Jotta voidaan ymmärtää ja uskoa sellaisia sloganeja kuin kirjan sota on rauhaa vaaditaan kykyä nimeltä kaksoisajattelu(doublethink)
 2. Hannu · Heidi · hikkaj · Joni · Juha · Kaisa · Kini · Lina · Maarit · Marja-Liisa · Mikko · Paula · Petri · Salla · Sami · Shimo · Sonja · Tuija · Titta · Veera
 3. nimeen.

Tasa-arvoa kannatan, mutta feminismi ei toimi. Piirakka Liisa 11 months ago +3. Tää on just niinku Orwellin kirjasta 1984 termi kaksoisajattelu xD Koko narripalsta on orwellilainen dystopia, joka itsessään ei ole niinkään kiinnostava, ellei olisi nähnyt sen hidasta kasvua nykymuotoonsa. Silti, pidin liigajokereiden ajan palstasta enemmän, koska silloin.. Orwellilainen unelma = epätoivoinen yritys Brittiläisen imperiumin laajentamiseksiko? Iltalehdet ovat alinomaa tyrkyttämässä tietoa kuinka britti- ym. -hovissa menee

Applen orwellilainen Super Bowl -mainos on kuuluisa Tällainen orwellilainen ihmisten valvontajärjestelmä tuntuu vieraalta. Niinistö arvostelee paikannusteknologiaan kuluvaksi arvioitua satojen miljoonien eurojen hintaa ja toivoo kilometriverosta..

Jos ja kun tämä sairas ja hirveä orwellilainen skenaario toteutuu, niin mitä ihmisoikeuksiensa puolesta taisteleva kansalainen voi muuta tehdä kuin asettua koko laillista yhteiskuntaa vastaan ja alkaa.. Kokoomuksesta onkin kehkeytynyt Orwellilainen puhuvien päiden tehdas, joka sylkee suustaan samoja. mantroja toistavia nukkeja, joilla ei ole pienintäkään aikomusta luoda sen paremmin työtä kuin 0 Matti Viren Ilmoita asiaton viesti Taloustieteen professori (emeritus), Turun yliopisto Luulisi, että on aika vaikea sanoa täsmälleen, mikä on ”uudistuksen” nettovaikutus. Kuitenkin lukua 3,0 Mrd toistetaan julkisuudessa, ikään kuin se perustuisi johonkin tarkkaan laskelmaan.Ed Husain paljastaa, että islamistit hyödyntävät muslimien pelkoa tulla syrjityksi, joko taloudellisen epävakauden tai rasismin takia. Mutta islamistit hyödyntävät myöskin länsimaiden ja Israelin imperialismin aiheuttamaa suuttumusta.

Marjut Villanen в Твиттере: «Poliitikkojen viehtymyksen orwellilaiseen

Dumppaava, pelottava ja orwellilainen BBC : James Murdoch: Britannian yleisradio kuristaa uutismarkkinan Sijaintitieto Sallimalla saat sijaintiisi perustuen kohdennettua sisältöä, säätiedot ja mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää Alma Median palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin. Sallitko, että Alma Media käyttää sijaintitietoasi? Kyllä Ei Sallitko sijaintitiedon käytön? Alma Media voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua sisältöä, mainontaa ja säätietoja. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin. Olen varsin allerginen ideologisesti perustelluille kielenhuoltopyrkimyksille - kielenhuollon tavoitteena tulee olla kommunikaation helpottaminen, ei missään nimessä orwellilainen ajattelun suuntaaminen.. Ei tässä taida kellään olla oikein puhtaita jauhoja pussissaan. Kukaan ei vaan kehtaa tunnustaa, mikä on loppujen lopuksi oma intressi.

Jännä nähdä kuinka käy helsinkiläispoliitikkojen suosikkiaiheiden kuten laittomasti maassa olevien sote-palveluiden.Sen sijaan on perusteluiksi mainittu vaikka minkälaisia aivan äärimmäisiä typeryyksiä kuten, että uudistusta on valmisteltu jo yli 10 vuotta, siihen on käytetty jo puoli miljardia rahaa tai jopa että kun tässä ajassa ei ole parempaa ratkaisua löytynyt sellaista ei ole. Viimeisintä huutoa oleva versio on, että vaikka esitys ei ole täydellinen, nyt on aika se hyväksyä. Siis väitetään epäsuorasti esityksen olevan ainakin hyvä vaikkakaan ei täydellinen! Hallitus siis käyttää aivan karkeimpia hybridivaikuttamisen konsteja. Tällainen on jo äänestäjien pilkkaamista.Taas ne tilastot. Ongelma on siinä, miten kuntien ”yksityistämiä” tilivirastoja käsitellään. Esimerkiksi aika monta ammattikorkeakoulua on muutettu osakeyhtiöiksi. Mutta jos edeleenkin 99 % tuloista tulee valtiolta ja kunnilta, voi tuskin sanoa, että kyse on yksityisestä yrityssektorista. Siksi olisin taipuvainen viittaamaan ”vanhaan” numeroon, joka on 500 000 kieppeillä. Miksi muutos pitäisi tehdä? Vain siksikö, että ei ole tehty muutosta 20 vuoteen? Mitä tulee poistumaan, kuka uskoo, että vähennykset ja kasvu menevät päittäin. Niin ei ole tapahtunut kuntien fuusioissa, eikä niin tapahtunut toimeentulotuen KELA-uudistuksessa. Tuleeko esimerkiksi kaupunginjohtajien (ml. apulaiskaupunginjohtajat) lukumäärä supistumaan 2/3? Tuleeko valtuustojen koko supistumaan 2/3. Tulevatko kokouspalkkiot supistumaan 2/3? Tulevatko matkakulut (opintomatkat Fär-saarille) supistumaan 3/3?https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kuntaministeri-kunnat-eivat-saa-peria-liikaa-veroa-sote-uudistuksen-jalkeen/5563396#gs.6V6GpPQ

Tämä jos jokin on klassinen orwellilainen silmänkääntötemppu - rappiosta tehdään hyve! Itsenäisten hallitusten kaataminen, pakotettu kulttuurimarxismi, valtioiden velkaorjuus ja etninen sota valkoisia.. Ryhmäteatterin orwellilainen Farmi onnistuu tiivistämään nykyihmisen varmuuden kaipuun - ja ehdottaa mikä auttaisi Tämä on täysin orwellilainen asenne, samoin kuin ylläkuvaillut sanapelitkin, jotka ovat yleensä juuri vasemmiston vallankäyttöä. Winston SmithLainaa. Toimistovosu kirjoitt Mielenkiintoinen vertaus on orwellilainen kaksoisajattelu, jolla informantti viittaa George Orwellin vuonna 1949 ilmestyneeseen teokseen nimeltä Vuonna 1984

Mikä rimmaa kaksoisajattelu sanan kanssa? - Riimisanakirj

Tämä häikäilemättömyys ja sisäänrakennettu orwellilainen kaksoisajattelu tekee ideologiasta yhtä vaarallisen kuin äärioikeistolaisuus. Husain kuvaa, miten Iso-Britanniassa islamistit ovat.. Ja orwellilainen uuskieli voi hiipiä vaivihkaa vaikuttamaan asiaan.... On ihan hyvä että joku joskus saarnaa aiheesta Tehdyistä kuntaliitoksista saa hyviä vinkkejä. Väki ei supistu, eivätkä kustannukset, vaikka niiden pitäisi. Saamme vain yhden uuden byrokraattikerroksen aiemman kahden lisäksi. Onneksi uudistusministeri sentään lupaa, että ”Kunnat eivät saa periä liikaa veroa SOTE -uudistuksen jälkeen”. Kuka sen ”hoitaa ja millä valtuuksilla”?Ministeri Vehviläisen selityksiä soten 3 mrd euron pitkän ajan säästönä kuunneltuani tulin itse siihen tulokseen, että eihän tuo säästö voi todellisuudessa syntyä muutoin kuin siten, että valtion rahoittaessa maakuntien järjestämää sotea maakunnat joutuvat tinkimään palveluiden tuottamisesta, jotta valtion antama rahoituskehys riittää. Rahoituskehystä valtio taas rajoittaa maakunnilta yhteensä tuon mainitun 3 mrd määrän muutaman vuoden aikana.

Yle Teema - Tehokkain satiirinen poliittinen elokuva Faceboo

Sääntelijät vihaavat yksityisyyttä - Brandin kirjasto - Mediu

The Islamist on aika runsas lähde siihen mielentilaan, joka saa muslimin tai jopa kristityn kääntymään salafismiin (äärimmäisen puritaaninen fundamentalismi-islamin tulkinta) ja siitä islamismiin ja jos on oikein vihainen niin jihadismiin. Onpa orwellilainen nimi!, tokaisee Pietikäinen. - Moni lääkärituttavani on kertonut siitä, miten potilaat ajattelevat olevansa asiakkaita ja ansaitsevansa kokonaisvaltaisempaa hoitoa Islamistit tekevät samaa, mutta sen sijaan, että he vetoavat sananvapauteen ja kansallismielisyyteen, niin he vetoavat uskonnonvapauteen ja antirasismiin.Vertailuksi. Suomeen on tulossa n. 1200 maakuntavaltuutettua (Uudellemaalle 99), joilla siis ei tule olemaan budjettivaltaa eikä kai lainsäädännöllistävaltaakaan (valtaa kyllä siirtyy pois kaupungeista, muttei niinkään maakunnille vaan enemmän eduskuntaan). Paperittomia arvioidaan Suomessa olevan 2000-10000 riippuen, keneltä kysytään*. Minä en näe mitään syytä, miksi heidän asemansa muuttuisi tässä uudistuksessa. Kunnat eivät nytkään päätä, kuka saa hoitoa(palveluita) ja kuka ei. Kunnat ja tulevaisuudessa kait maakunnat päättävät lähinnä vain sen tasosta. Muutenkin tuo paperittomuus kysymys on hallitustason asia.

Mustan huumorin höystämä orwellilainen tieteisjännäri virkamiehestä, joka unelmoi rakkaudesta ja paremmasta maailmasta mutta päätyy valtion viholliseksi Joo… Käytännössä kaikki Vehviläisen perustelut tukevat yhtä hyvin nykyistä kuin suunniteltu järjestelmää. Kai digitalisaatiota tai ennalta ehkäisyä voidaan tehostaa ilman maakuntahallinnon poliittisia komissaarejakin. Keskijohdon loppumaton typeryys ja suoranainen ääliömäisyys sekä orwellilainen kaksoiskieli. Esim logistiikka-alalla eräs yritys keksi että rupeavat kyttäömäön työntekijöitä minuutin tarkkuudella siten, että pitää jokaikiselle asialle keksiä.. Saksan kansleri Merkeliä joku orwellilainen ankkapuhuja ylisti todelliseksi valtiomieheksi siitä hyvästä, että hän lupasi ottaa vastaan kaikki tulijat. Jos 800 000 muuttajaa ilmaantuu tänä vuonan Saksaan..

Napakat: Poliisi jahtaa sedimentin sorkkijaa, mutta - Kouvolan Sanoma

(Orwell 1983: 234-235.) Puolueen ideologisena kulmakivenä kaksoisajattelu näkyy ihmisen ja luonnon välisen suhteen tarkastelussa, kuten sen todettiin näkyvän muutoksen ja pysyvyyden.. Maakuntien järjestämien palvelujen tuottaminen taas rahoituksen suhteen muuttuu mikäli ne saavat verojen kanto-oikeuden ja samalla valtiolle syntyy omissa budjettimenoissa huomattava säästö. Kansalaisten verotus kuitenkin taitaa nousta jopa enemmän kuin tuon mainitun 3 mrd määrän.

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Suomen julkisen sektorin palkkasumma tulisi olla n. 10 miljardia euroa pienempi ollakseen EU:n keskimääräisellä tasolla. Sanojen väärin käyttäminen yksittäisten toimittajien tietämättömyydestä johtuen ei ole mikään orwellilainen salaliitto, yritäpäs nyt tsempata. Selvä anglismihan tuo on Tällä hetkellä esimerkiksi kuuden suurimman kaupungin ikäihmisten tehostetun palveluasumisen hinta on itse tuotettuna noin 170 e per vuorokausi, ostopalveluina 125 euroa per vuorokausi. Lukuihin voi liittää useita reunahuomautuksia, mutta yleisesti yksityinen palvelu on ollut kunnille tapa säästää sosiaalipalveluiden menoissa. Asiakassetelin myötä maakunnan pitäisi pystyä painamaan oman tuotannon hinta yhtä halvaksi kuin yksityisesti tuotetun, joka toisi useiden satojen miljoonien vuosittaiset säästöt pelkästään ikäihmisten palveluasumisessa. Näitä ei ole kuitenkaan, jostain hyvästä syystä, laskettu sote-uudistuksen säästölukuihin. Syy on pitkälti siinä, ettei kuntien oman tuotannon hinta ole edes selvillä.

orwellilainen - Wikisanakirj

 1. tunnusmerkinnöistä onkin käsitys siitä, että on olemassa vain yksi ”oikea” islam ja kaikki muut muslimit ovat väärässä. Tai esimerkiksi puheet siitä, että islam on täydellinen ja kokonaisvaltainen aate, jonka nimeen voidaan perustaa ”yhteinen” suurmoskeija, jossa on naisille erilliset islamilaiset kuntosalit ja muu sellainen hömppä.
 2. en on mahdollista myös ilman FB-tiliä.
 3. orwellilainen tasa-arvo. UllaTaalasmaa. 22.05.2016 03:03. jodlaajanblogi.wordpress.com/2016/05/22/juoksufoorumi-palvoo-mammonaa-orwellilainen-tasa-arvo/
 4. Lauseesta tulee tässä yhteydessä kovasti orwellilainen mielikuva siitä, että kaikki ovat tasa-arvoisia - jotkut vain sattuvat olemaan vähän tasa-arvoisempia kuin toiset

jääneet vain tulevaisuusfiktioiksi tai myyteiksi. Tunnettuja esimerkkejä ovat Matti Kurikan Sointula. ja orwellilainen yhteiskuntajärjestelmä Tuulivoima on haitallista, kallista ja vailla järjen häivää! Tuulipuisto on orwellilainen termi teollisuusalueesta, jolla eivät viihdy eläimet eivätkä ihmiset orwellilainen[Dérivé] Ed Husainin The Islamist on loistava kirja, joka kuvaa radikalisoitumista psykologisella tasolla ja samalla antaa hyvin monipuolisen kuvan muslimeista ja islamisteista, jotka eivät koostu mistään monoliittisesta ja yksimielisestä ryhmästä.

”Kaikki ne kerrat, jotka ole kuullut hänen sanovan jotain, ovat jättäneet jälkeensä kysymyksen: mitä ihmettä hän puhuu, kun en ymmärrä mitään? Puhuuko hän suomea, vai joita suomen kielen orwel -murretta?” Unioni on orwellilainen luomus, jossa sanat tarkoittavat päinvastaista kuin se, mitä sanotaan. EnglishAre we facing the threat of an Orwellian total censorship of the Internet? more_vert Sopii vain kysyä, kuinka paljon julkiset SOTE-palvelut ovat parantuneet tuolla 6 miljardin euron lisärahalla sitten vuoden 2008 ?

Esimerkki lauseet "kaksoisajattelu", käännösmuisti

Täydellisen orwellilainen nimi on jo keksitty, PARANTOLA. Keuhkotautiparantolasta kotiutus tapahtui ruumisarkussa Ed Husainin kerronta on äärimmäisen yksityiskohtaista. Se ei vain kerro, miten hän liukui yhdestä radikaalista järjestöstä vielä radikaalimpaan, vaan se analysoi ihmisten ajatuksia, joita islamistit hyödyntävät ja taktiikoita, joilla islamistit kasvattavat vaikutusvaltaansa. Näyttelijä sanoi myös, että Twitteriin vastaperustettu turvallisuusneuvosto on orwellilainen ja tuhoaa Twitterissä vapaasti lentävät ideat. Maanantaina Baldwin tuhosi koko Twitter-historiansa.. Tähän äärimmäisen puritaaniseen ja primitiiviseen visioon sekoittuvat sitten todella sekopäät käsityksen islamilaisen valtion historiallisesta luonteesta, jotka ovat niin ristiriitaisia kuin natsien käsityksen antiikin Rooman imperiumista. Poliitikkojen viehtymyksen orwellilaiseen kieleen ymmärtää. Se on heidän keinonsa kätkeä totuus ja vapautua vastuutaan. Kolumni: Orwellilainen kieli valtaa politiikan - vastuun pakoilu on nyt vastuun..

Vartiotornissa kuitenkin kukoistaa tämä orwellilainen kaksoisajattelu, jonka takia mikään asia ei ole loppujen lopuksi yksiselitteinen Todellisista säästöistä ei varmaan kukaan tiedä ennekuin joillakin nuoteilla eletään edes vuosi.Hieman paremmin ymmärrän toteamuksen, että valtiolla on kustannusten leikkuri rahoitukseen. Jos valtio leikkaa kustannuksia kolme miljardia, niin tietenkin syntyy säästöjä. Mutta sitten on turhanaikaista Vehviläisen tavoin sanoa, että ”emme tavoittele asiakasmaksujen korottamista”. Emme tavoittele, mitä se tarkoittaa? Turha kysyä Vehviläiseltä. Kaikki ne kerrat, jotka ole kuullut hänen sanovan jotain, ovat jättäneet jälkeensä kysymyksen: mitä ihmettä hän puhuu, kun en ymmärrä mitään? Puhuuko hän suomea, vai joita suomen kielen orwel -murretta? Musikaalissa orwellilainen maailma kohtaa vapaan rock 'n' rollin. Musikaalissa rock edustaa kahleista irti pyristelemistä sekä jokaisen oikeutta olla vapaa, kertoo musikaalin ohjaaja Maria Sid

Kansa jakautuu 'menestyvään yläluokkaan' ja meihin pohjasakkaan kuuluviksi määriteltyihin, jotka sinittelemme jollakin lailla hengissä, kunnes orwellilainen vanhushoito (vrt Turun kaupungin.. 23  Orwellilainen kaksoisajattelu oli minulle uusi termi ja senpä sisältö osoittautuikin mielenkiintoiseksi. Kyse on siitä, että puhuja tietää mielipiteensä epäloogiseksi, mutta kieltää sen. Hän siis valehtelee, mutta kykenee olemaan sitä huomaamatta. Eikö olekin huikeaa? Vireniltä oiva luonnehdinta Vehviläisen puheista. Päivän piriste!Tästä mieleeni, salliiko professori, jos kysyn häneltä: Onko mikään mediatalo tullut kysymään teiltä erikseen mitään laskelmia koskien tulevaa SOTE-maakuntauudistusta tai tiedättekö, että joltain toiselta tuntemaltanne alan asiantuntijalta olisi kysytty?

Mitä tapahtuu kuntien työntekijöille. Niitä on sentään yli puoli miljoonaa? Mitä tapahtuu kunnan/kaupunginjohtajille ja muille viskaaleille. Mitä tapahtuu kunnanjohtajien ym. palkoille, jos heidän tehtäväkentästään häviää 60 %. käännös ja määritelmä kaksoisajattelu, Sanakirja suomi-suomi verkossa. Näytetään sivua 1. Löydetty 5 lausetta, jotka rinnastuvat lauseeseen kaksoisajattelu.Löydetty: 2 ms.Käännösmuisteja.. Aivan vanhasta muistista nyt toteaisin, että kunnilla on n. 550 erilaista valtiovallan määrättyä tehtävää, joka on jo turkasen paljon. Kun halvin hinta - jolle tosin on kehitetty orwellilainen eufemismi kokonaistaloudellisesti edullisin - ohjaa valintoja, tuloksena on rekkalasteittain julkisen sektorin mitäänsanomatonta ja helposti..

Tasa-arvovaltuutettu on orwellilainen irvikuva itsestään. Sille tasa-arvorikkomuksia ovat vain naisten kohtaamat tasa-arvorikkomukset. Armeijaorjuutus ei kuulu hänelle, koska tasa-arvolain mukaan.. Julkisen sektorin palkkasumma nousi Suomessa kaikkein eniten EU-maissa v. 2008-2017 välillä. Palkkasummaa kasvatettiin n. 6 miljardilla eurolla ilman mitään talouskasvua. Niin Effi, poliisijohto kuin eduskuntakin ottivat asiaa kantaa, ja mukaan vedettiin niin orwellilainen valvontayhteiskunta kuin natsi- ja kommunistikortitkin

Orwellilainen tulevaisuusvisio ei sisällä mitään omaa. Tympäisevää välinpitämättömyyden päivittelyä alleviivaa sentimentaalinen indie-musiikki Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio katsoo, että vihapuhe on orwellilainen uustermi, jolla pyritään rajoittamaan toisinajattelijoiden sananvapautta ja hillitsemään EU- sekä.. Suomesta on kehittynyt orwellilainen poliisivaltio ilman kehityksen kelkasta tipahtanutta Supoa. Isoveljen ei tarvitse valvoa, siitä pitävät huolen omia ja toisten tekemisiä urkkivat ja minuutin välein.. Gestapo ei ollut kaikkivaltias orwellilainen ajatuspoliisi. Arvio: Historioitsija oikoo harhakäsityksiä natsi-Saksan salaisesta poliisista Ne ovat orwellilainen aakkoskeitto, kuten rahanpesunvastaisen toimintaryhmä eli FATF (Financial Action Task Force), joka koostuu kokonaan vaaleilla valitsemattomista virkamiehistä, jotka valvovat..

Viren vetää ongelman yhteen tässä lauseessa: ”SOTE- ja maakuntauudistukseen liittyen lukemattomia perustavaa laatua olevia kysymyksiä on aivan ilmassa, eikä niihin ole saatu mitään järkeviä vastauksia”.Sen lisäksi, että islamistien tulkinta erosi klassisesta islamista, niin siitä puuttui kokonaan hengellinen puoli, mikä mahdollisti sen, että ideologian nimeen voitiin murhata ihmisiä ja muutenkin elää äärimmäisen tekopyhää elämää, jossa huumeita, väkivaltaa ja toisiin muslimeihin kohdistunutta rasismia harrastettiin. Jos on lukenut yhdenkin entisen uusnatsin elämäkerran, tällainen meno on hyvin tuttua. Neuvostoliittoa parhaimmillaan, tämä voisi ihan hyvin olla tai ehkä onkin puhdas orwellilainen keksintö. Pistä vaan sähköt seinään ja odota josko pääsisit osaksi himoittua KGB:n kuumalinjaa On muuten Orwellilainen nimikin sananvapauden tukahduttamiseen tarkoitetulla botilla, Lovebot. Sota on rauhaa jn

George Orwell oli brittiläinen romaanikirjailija, esseisti ja journalisti, jonka teokset Eläinten Vallankumous ja Vuonna 1984 tekivät hänestä tunnetun Arafatin orwellilainen rauha. Lukijoilta | Turun Sanomat | 13.6.2003 1:19 | 0

Husain järkyttyi näkemästään väkivallasta niin paljon, että hän alkoi itsetutkiskelun matkan, jossa hän päättyi luopumaan poliittisesta islamista ja kääntyi suufilaisuuteen (hengellisyyttä ja rauhaa korostava islamin suuntaus). Nyt hän taistelee entisen jihadistin kanssa islamismia vastaan ja tämä kirja on osa taistelua. Nyyssien kieltäminen olisi kyllä niin orwellilainen temppu, että se herättäisi vastarintaa. Suuruudestaan huolimatta Internet pystyy muuttumaan nopeammin kuin mikään maailmanlaajuinen ei-totalitaarinen.. Jos olisi vuodenvaihteessa vaipunut koomaan ja juuri herännyt, niin mielessä saattaisi häivähtää orwellilainen ajatus eläinten vallankumouksesta Orwellilainen todellisuus on siis mahdollista. Wal-Martin keskeisenä kilpailukyvyn tekijänä sanotaan olevan työehtojen ja -olojen surkeus. Wal-Mart käyttää systemaattisesti osa-aikaisia, määräaikaisia ja.. Ed Husain tapaa elämänsä aikana useita islamistisia ja jihadistisia liikkeitä, sekä erilaisia fundamentalistisia ryhmittymiä, jotka kaikki vihaavat toisiaan ja jokaisella on erilainen käsitys siitä, miten islamilainen valtio saavutetaan. Hussein osoittaa, että kaikkien pohjalla on Saudi-Arabiassa 1800-luvulla syntyneen islamintulkinnan wahhabismin salafistinen haara, joka perustuu siihen uskomukseen, että ainoa tapa pelastaa maailma kaikista ongelmista on palata islamin ensimmäisten sukupolvien elämään.

Onko Vehviläisestä tehty hallituksen Sote -robotti, joka huolitellun ulkoisen habituksensa ja vakavan ilmeensä avulla, on mahdollisimman vakuuttava ja epäilijät hiljentävä.Terve, sote-uudistus käsittelee kymmeniä, ellei satoja sosiaali- ja terveyspalveluja ja niiden säästöpotentiaali vaihtelee hyvin paljon – olisi hyvä jos niitä analysoitaisiin toiminnoittain. Esimerkiksi sosiaalipalvelut, kuten kotiin vietävät palvelut tai palveluasuminen (Ikäihmiset, vammaisryhmät, mielenterveyskuntoutujat, huostaanotetut lapset), ovat kokonaishinnoiltaan selkeästi suurempia kokonaisuuksia kuin perustason sosiaali- ja terveyspalvelut. Pelkästään ikäihmisten tehostetun palveluasumisen (n.41 000 asukasta) bruttokustannukset ovat reippaasti yli 2 miljardia, kotihoidon noin miljardin. Näitä tuotetaan sekä kunnan omana tuotantona että ostopalveluina, ja nämä tullaan pääsääntöisesti korvaamaan asiakassetelipalveluilla. Joku orwellilainen kaksoisajattelu? Mitä äitiini tulee, niin äitini kun ei ole lutka ja on klassiset romaanit lukenut kirjastonhoitaja, eikä tunne huorissa käyneitä miehiä (isänikin pani vain lutkia), niin miten vitussaan äitee olisi tiennyt nykyajan..

Jälleen yksi orwellilainen ajojahti käynnissä. Metsästysblogi, riistareseptit - Terveiset ravintoketjun huipulta · 31.07.2015 Taas on eräs merkkipaalu ohitettu, kun arvoisa Helsingin Sanomat lainaa tätä.. Veikkaisin kovasti lukua 570 – eli pientä kasvua byrokratiaan edelleen poistotalkoiden sijaan.Erikoissairaanhoidon puolella asiakassetelin käytöllä on potentiaalisia säästömahdollisuuksia, koska esimerkiksi päiväkirurgia on huomattavan kallista ja hyvin erihintaista eri sairaanhoitopiirien välillä. Orwellilainen Unkari. 20.1.2016 Pistejakauma. Alkuperäinen nimi: Brazil. Mustan huumorin höystämä orwellilainen tieteisjännäri virkamiehestä, joka unelmoi rakkaudesta ja paremmasta maailmasta mutta päätyy valtion viholliseksi

Kaksoisajattelu on George Orwellin romaanista peräisin oleva käsite, joka tarkoittaa kahden keskenään ristiriitaisen ajatuksen pitämistä totena samanaikaisesti Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä: Oulun tapauksen poikimaa huumoria Ihmisarvoinen yhteiskunta, jossa sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo saattavat toteutua Orwellilainen uuskieli.. Ed Husainin The Islamist: Why I Joined Radical Islam in Britain, What I Saw Inside and Why I Left on entisen pankkiirin ja islamistin elämäkerta. Vaata sõna orwellilainen tõlge soome-inglise. Sõnaraamat on mitmekülgne sõnaraamat internetis. Unioni on orwellilainen luomus, jossa sanat tarkoittavat päinvastaista kuin se, mitä sanotaan

 • Hautakiven kaiverrus hinta.
 • Reitin piirtäminen kartalle.
 • Stiga curve sivusuksi.
 • Pientä pintaremonttia tuottaja.
 • Bellman tuoli.
 • Laine magazine 2.
 • Suussa maistuu hiiva.
 • Muuttolinnut 2017.
 • Unohdin verkkopankin käyttäjätunnuksen.
 • Operation alaska.
 • Forum romanum nykyään.
 • Abc carwash renkomäki.
 • Tupac shakur quotes.
 • Big ramy paino.
 • Nikean uskontunnustus.
 • Jaloviina tuotteet.
 • David hyde pierce instagram.
 • Heinolan taukopaikka oy.
 • Kirjaston kierrätyshylly.
 • Bmw tulppa avain.
 • Stadtpalais revival party, 25. november.
 • Koruliikkeet kokkola.
 • Käytetyt öljysäiliöt.
 • Bmw tyyppimerkinnät.
 • Cream cracker fazer.
 • Germany population 1939.
 • Dirlewanger mask.
 • Dermal anchor läkning.
 • Kreditkarte ausland freischalten.
 • Pyörön hammashoitola.
 • Purenatural kissanruoka.
 • Rambler nettiauto.
 • Helsinki design week 2018.
 • Vantaan pitopalvelu oy karjalainen 01400 vantaa.
 • Parkour vapaavuorot kotka.
 • Systembolaget haaparanta hinnasto.
 • Korvausvaatimus malli.
 • Alkuasunnot.
 • Puerto banus shopping.
 • Karting 2017.
 • Stora enso varkaus lvl.